Oameni

Ce spune psihologul..

Psihologul vă va spune că adolescența este o perioadă de mari transformări în plan fizic și psihic. E o furtună hormonală în corpul adolescentului iar la nivel psihologic emoții de tot felul sunt resimțite în plinătatea lor, deoarece adolescența nu cunoaște măsuri medii. Toate trăirile sunt exagerate, uneori până la paroxism. De aceea adolescentul va avea perioade de maximă fericire sau de neagră depresie, iar trecerea de la una la alta se face rapid. Ce pot părinții să facă in acest caz? Să păstreze canalele de comunicare deschise, să fie alături de adolescent în perioadele de depresie, să supravegheze discret anturajul care are un cuvânt greu de spus în viața adolescentului. Dincolo de aceste neajunsuri, adolescența este foarte fertilă din punct de vedere intelectual, acum realizându-se cele mai importante achiziții. Niciodată nu ne vom reîntâlni cu o asemenea deschidere către lume, informație, nou.

Categorii:Oameni

1 răspuns »

  1. … și cu o asemenea pierdere a copilului din tine. Nu știu dacă e un schimb avantajos. După cum spunea o anecdotă: „Nu vă maturizați! E o capcană!” 🙂

    Nu-s sigur cu trecerea de la o extremă la alta. O mai mare pasiune și intensitate a trăirilor – da, dar trecerea inexplicabilă și repetată de la bucurie extremă la maximă tristețe? Hmm. Hmm. Doesn’t ring a bell.

    Poate la fete?

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s