Dragoste

First blog post

De ce se supara mama?

Mama mea se poarta irational si fara sa gandeasca prea mult. Vrea tot timpul sa ma vada la studiu. Pentru a scapa de supliciu e mai bine sa invat cate ceva, sa incerc sa iau ceva note bune. Asa pot avea timp sa ma joc pe calculator , macar pe telefon si sa vorbesc cu prietenele.

Adultii sunt adesea plicticosi si lipsiti de haz. Strica intotdeauna distractiile, care intre noi fie vorba, sunt mereu prea putine. Mama e mereu plina de sfaturi de care nu am deloc nevoie si nu gresesc deloc daca spun despre ea ca e pisaloaga. Poate fi cel mult de folos atunci cand imi trateaza cele trei- patru cosuri de pe fata. Poate face minuni , dar nu chiar miracole, cu acele cosuri.

De  ce se supara fiica mea?

Sunt o mama de adolescenta si nu imi e usor. Stiti si voi cum e. Nu stiu prea bine cand ma aude si cand nu. Nu prea ma contrazice, probabil pentru ca nu ma aude. Vrea sa petrecem timp impreuna , deci sunt norocoasa. Asta doar daca nu apare o alternativa mai buna. Alternativa mai buna este orice in afara de teme. Iar schimbarile de dispozitie ma dispera, facandu-ma sa ma intreb daca nu cumva sanatatea ei mintala e in regula sau daca sunt o mama care adanceste tulburari de personalitate.

Ce spune psihologul?

Vom afla mai tarziu.

 

 

 

 

 

 

Categorii:Dragoste, Oameni

1 răspuns »

  1. Ce spune primul comentator de pe blog, dar care totuși a apărut după nenumărați alți comentatori 7(paradox temporal posibil numai în blogosferă)?

    Copilul rareori va dori să învețe pentru a scăpa de supliciu sau de gura mamei. Deoarece învățatul este un supliciu și mai mare. Așa că – mult mai plauzibil – el va încerca să mimeze învățarea, dând apoi vina pe profesori și materie pentru notele slabe. Dar cine știe, poate fetele sunt mai studioase și ascultătoare. 🙂

    Despre mamă încă nu ne pronunțăm. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s