Dragoste

Duminică de orientare școlară și profesională

Am avut mereu un pic de dispreț pentru părinții care își proiectează asupra copiilor propriile idealuri, eșecuri, frustrări. Nu am întâlnit mame care să își dorească pentru odrasle să fie pantofari, brutari, croitori de succes , ci doar avocați, notari, medici sau fotbaliști. Astfel că am ridicat la nivel de principiu dorința înțeleaptă de a-mi lăsa lumina ochilor mei să își aleagă singură drumul în viață și să o susțin în sensul ăsta.

Iată și o duminică mohorâtă și umedă, potrivită să vorbim despre viitor, aptitudini și oportunități. „Lumină a ochilor mei, îți place limba română, vorbești fluent engleza și la matematică îți merge capul. Te-ai gândit ce faci tu cu atuurile pe care le ai? Ce meserie ți-ar plăcea? Orice meserie ai alege e important să o faci cu plăcere. Iar dacă ești pasionat vei excela în orice domeniu.” „Mi-ar plăcea să cresc buldogi francezi”, zice lumina ochilor. Nu îmi cred urechilor și dau să îmi încalc principiile în timp ce mă ia cu călduri. Totuși psihologul din mine șoptește că sunt pe teren alunecos și încerc să coafez situația: „vrei să fii veterinar?” încerc eu cu speranță și calculând instantaneu ce înseamnă o investiție într-un cabinet cochet, poate și cosmetică pentru câini… „Nu veterinar, nu-mi place. Voi crește buldogi francezi . Îi duc la doctor, ei fac pui, îi duc și pe ei la doctor și vând puii”. Ce să zic… lumina ochilor are și un plan de afaceri. Simt că îmi scade disprețul pentru mamele care proiectează idealurile lor asupra copiilor și hotărăsc că e precoce să avem discuția asta azi. „Păi atunci hai să mai facem niște probleme la geometrie; un crescător de buldogi francezi de succes nu poate fi neinstruit!”

Subiect încheiat deocamdată; din plictis navighez fără de țintă pe internet și mă surprind pe un site de câini. Drăgălași buldogii francezi…și puii au preț bun. Dacă peste vreo zece ani va fi o infuzie masivă de buldogi francezi în parcuri, apartamente și curți, să nu vă mirați. Înseamnă doar că lumina ochilor mei a avut succes în carieră și că părinții ei au susținut-o…

Categorii:Dragoste, Oameni, Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s