Acest ghid se vrea un îndrumător practic pentru persoane cu IQ mic și ego mare . Conține câteva sfaturi utile și instrucțiuni precise pentru eficientizarea puținătății intelectuale, care nu e (așa cum spun unele guri rele) o caracteristică negativă.
Imaginea contează. Îmbracă-te obligatoriu în haine de firmă, cu etichete mari , scoase , ca din întâmplare, la vedere. Mașina face parte din imagine: să fie mare( nu pleca urechea la zvonuri- mărimea contează) și astfel vei putea să parchezi, cu noblețe, pe două locuri .
În grupuri de discuție, dacă ai ceva de spus, e mai bine să taci. Pot ieși la iveală ceva agramatisme și astea nu dau bine. E mult mai eficient să taci inteligent și să punctezi cu o ușoară și imperceptibilă mișcare a capului ceea ce spun alții. Vei lăsa impresia de înțelegere exhaustivă a lucrurilor, deasupra muritorilor de rând. Dacă auzi nume de firme de care parcă ai auzit dar nu știi ce să zici(precum Kierkegaard , Hegel,Hume, Kant), nu te grăbi să spui că acolo te îmbraci și tu. Verifică pe google dacă nu sunt doar niște gogorițe neimportante.
Ai abilități sociale excepționale deoarece nu ai simțul ridicolului prea dezvoltat. Calitatea asta e excepțională și te poți ține ca râia de unul și altul, fără pic de stânjeneală, până îți rezolvi interesele. Consecvența e condiție a succesului.
Compensator,( pentru prostie), ai dezvoltat organe de simț pentru identificarea factorilor de forță din societatea ta și vei gravita brownian în jurul lor, căutând neobosit scame de scuturat de pe umerii lor.
Nu saluta decât pe cei care merită și nu răspunde la salutul celor pe care îi consideri inferiori ție; poți cel mult să mormăi ceva în barbă. ( Cine știe cum pot evolua lucrurile..) .
Nu uita că ai un cap plin de două sau trei certitudini. De aceea țineți capul sus și mândru. Prostia nu e suficientă sieși dacă nu e și fudulă.
Categorii:Oameni, Proza scurta, Social
bună analogia celor 4 filozofi cu nume de firme :)) un articol asemănător am scris și eu acum ceva timp – cum să devi expert în demagogie și sofistică.
ApreciazăApreciază
Gândul meu este mereu să scriu ceva cu utilitate practică. Cred că cititorul de blog nu e ca cititorul de carte. În loc de asta îmi ies niște „pozne semiliterare”. Mulțumesc pentru apreciere.
ApreciazăApreciază