Oameni

Femei frumoase

„Te iubesc pentru că ești frumoasă sau ești frumoasă pentru că te iubesc?”

Frumusețile feminine din viața mea au fost multe și discutabile, cernute subiectiv de propriile mele valori estetice și de dispoziții de moment. Dar regine ale frumuseții ( mele) sunt puține:

Tătăroaica de la Eforie, o tânără pe care am întâlnit-o vânzând mititei și bere, e una din cele mai frumoase femei pe care le-am văzut vreodată. Natura nu s-a zgârcit de loc când a creat-o, și nu a umblat cu jumătăți de măsură, ci cu măsuri întregi, tonuri ferme, linii clare. Avea tătăroaica o piele foarte albă și un păr foarte negru și bogat. Totul era ușor supradimensionat la ea: pomeți proeminenți, ochi mari, sprâncene accentuate, gură mare, mâini puternice și picioare atletice. Ceea ce o făcea specială era perfecta armonie a formelor ei mari și o indiferență blazată față de lume și de propria-i frumusețe. M-am gândit mereu că poate vegeta în așteptarea destinului ei de a zămisli copii pentru că tătăroaica mi-a rămas în amintire ca un simbol foarte frumos al fertilității cuminți și binevenite.

Măturătoarea aleilor din parc. Era o țigancă atipică și bălaie, de vârstă indefinită, de o frumusețe electrică, pe care nu puteai să nu o remarci. Respira viciu și viclenie, privea alunecos și pieziș printre genele lungi, era ca o invitație la amor trupesc. Iși intuia sexualitatea și își trăia momentul de regină a frumuseții cu furia și cu forța efemerității. Mătura cu gesturi lascive, răspândind în jurul ei praf și feromoni.

În alt registru, regina absolută a frumuseții ( mele) este o femeie de care nu mă simt vrednică să vorbesc. Pot spune doar că frumusețea ei e foarte vie, ludică și onestă, susținută de iubiri nesfârșite și depășește limitele vieții omenești. E Nina Cassian, dar despre zei doar zeii pot vorbi.

Categorii:Oameni

8 răspunsuri »

  1. Cele mai scumpe si nepretuite valori ale frumusetii, sunt ascunse în profunzimile cele mai obscure si întunecate ale pamântului si oceanelor planetare, înca neexplorate, la care omul de rând nu are acces.
    Asa este si cu frumusetea fizica. Percepem viata doar la nivelul celor cinci simturi primare, relative, efemere, imprevizibile, înselatoare.
    Autenticele valori se gasesc în adâncul sufletului, în gândurile tainice ale inimii, transformate de iubirea neconditionata, sacrificatoare, fara prejudecati, izvor limede, cu apa cristalina vie a iubirii absolute, care curge înviorând pamântul, facând sa germineze viata în micul bob de grâu ascuns sub brazda.

    Apreciat de 2 persoane

  2. Textul tău mi-a reamintit de cartea lui Mircea Cărtărescu – De ce iubim femeile. Ar trebui să-ți aduni textele într-un volum de proză scurtă. Sunt foarte bune, nu atât prin subiectele abordate cât mai ales prin maniera în care sunt scrise. Nu trebuie să fii critic literar ca să îți dai seama de asta.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu