Oameni

Discriminare

Am ieșit cu fetele. În traducere liberă trei cucoane care se  cunosc de mult și întrețin relații cu iz de prietenie s-au hotărât să ia împreună masa în oraș. Ieșirea cu fetele nu e niciodată facilă , trebuie atent premeditată, locul sau momentul trebuie argumentate solid, astfel încât întâlnirea este precedată de zeci de telefoane și sms-uri de ajustare a unor detalii foarte, foarte importante.  Dacă se întâmplă să nu intervină ceva neprevăzut în programul nostru, întâlnirea chiar se întâmplă. Pregătirea pentru întâlnirea cu fetele nu e nici ea de trecut cu vederea: o femeie se gătește din răsputeri pentru o întâlnire cu un bărbat, dar pentru o întâlnire cu o femeie se va întrece pe sine. În nici un caz o femeie nu va afișa în fața concurenței un chip obosit sau, și mai rău, nefericit. Iar odihna și bunadispoziție sunt ușor ajustate de minunățiile cosmetice( lejer, frizând naturalul). Ținuta e, de asemenea, foarte importantă: casual- neglijent. Comiteți o eroare gândind că asta înseamnă că îți tragi repede ceva pe tine și fugi la întâlnire. Să te îmbraci casual- neglijent poate presupune ore de probă în fața oglinzii până găsești ținuta perfectă de ” am tras repede ceva pe mine”. Într-un final te arăți și la restaurantul îndelung ales și te întâlnești cu fetele în ținută lejeră, casual, cu chipuri surâzătoare și magic odihnite. Ți-e foame și vrei să comanzi niște coaste de berbecuț, unse cu miere și crocante, și de aici nu îți mai recunoști prietenele, care între timp sunt vegetariene. Mic sâmbure de scandal pentru că mănânci otravă curată, cancer de colon și alte grozăvii. Tu nu cedezi, vrei naibii coastele alea. Vine și momentul când coastele sunt pe masă în fața ta (niște minunății), în fața lor – trei frunze sănătoase, pe o farfurie frumos montată. Poze pentru facebook. Nenorocire, coastele mele nu au meritat a fi pozate, iar eu nu am cont de facebook.  Am mâncat, la început jenată și apoi complet mulțumită, făcând vitejește față privirilor îngrețoșate și dojenitoare ale comesenelor. După masă, fumătorii știu, nu a fost chip să sar peste viciu. Am ieșit afară, lăsând fetele să facă front comun împotriva mea. Mi s-a părut inutil să le explic că eu nu încerc să le conving să adopte obiceiurile mele culinare și că am aceleași așteptări. Mi-am dorit o întâlnire cu fetele în care să vorbim despre copii și bărbați. Am avut o întâlnire în care eu, mâncătoarea de carne, fumătoare fără cont de facebook, am fost flagrant discriminată.

Categorii:Oameni

14 răspunsuri »

 1. Ipocrizia este boala care face cele mai multe victime pe plan mondial, transformând omul real, natural rational-sentimental, într-un surogat artificial al aparentelor standardizate de un sistem al imitatiilor perfecte, înselatoare, atragatoare, subiective, distrugatoare a valorilor autenticitatii obiective.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Nu stiu ce sa zic, intrucat nu am astfel de iesiri pentru care sa ma pregatesc minutios. Am renuntat de ceva ani la fumat, carne tot mai mananc, am prieteni fumatori dar si nefumatori, vegetarieni dar si mancatori de gratare si imi place sa cred ca am invatat sa ne acceptam asa cum suntem. Pe de alta parte, sunt un om foarte selectiv social, drept care unii ma eticheteaza antisociala din start. Meh, atata paguba…

  Apreciat de 1 persoană

 3. Nu fumez, ca nu fumez, ( nu din snobism si nici pentru ca imi doresc aia 100 de ani), nu dar nu as da coastele alea pentru nici o salata, oricat de sanatoasa ar fi ea( colesterolul meu o sa inteleaga si nu se va urca pana la cer de suparare)
  Si sincer? Tare mi-as dori o intalnire in care tinuta sa fie casual lejera, mai mult spre lejera 🙂
  O zi frumoasa!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s