Dragoste

Pe muchia unei căsnicii fericite

Eram tineri, frumoși, îndrăgostiți. Și foarte deștepți: auzisem că moartea pasiunii ar fi căsnicia, așa că un timp ne-am ținut departe de ea. S-a dovedit că pasiunea se ofilește și în afara căsniciei, lăsând loc pentru sentimente mai așezate și mai cuminți, motiv pentru care am decis că o căsătorie nu ar fi de neconceput. Cum spuneam, eram deștepți, și am hotărât că vom avea o căsnicie adaptată nevoilor tinereții, nevoi de respiro și de libertate. Zis și făcut: iată- ne în prima noastră săptămână de tineri căsătoriți, cu cinci zile libere legale, în care ne-am plimbat, ne-am iubit, am mâncat alune și ouă, iar ne-am iubit, am jucat poker, iar ne-am iubit, am mâncat alune și ouă. După cinci zile de căsnicie eram deja lămurită cum vine cu familia nucleară: apăreau timpi morți în proaspăta mea căsnicie, goluri pe care nu știam cu ce să le umplu, era timpul pentru un prim moment de respiro. Tânărul și frumosul meu soț a aflat în dimineața celei de-a șasea zile a căsniciei că mă voi duce câteva zile pe la mama, să îmi mai trag puțin sufletul (căsnicia m-a sleit de forțe) și poate să mănânc și o mâncare caldă. A fost de acord imediat, doar să mai am puțină răbdare până vine el de la serviciu, mă va conduce el la mama. L-am așteptat, iar el a venit la ora potrivită, însoțit de doi voinici înarmați cu bormașini, care într-o oră ne-au pricopsit cu televiziune prin cablu; cu HBO, cadou de final de săptămână de miere. În drum spre mama, m-am așezat un pic pe marginea canapelei, uitându-mă tâmp la niște rechini furioși și criminali (să fi fost niște ” Fălci”?). Pe acea margine de canapea mă mai puteți întâlni uneori și azi, ca alternativă de a merge puțin la mama, pe care nu am putut în ruptul capului să o conving să își instaleze HBO. Golurile din căsnicie au început să se umple, la început cu scopuri comune și anemice, cum ar fi scopul de a ne potoli foamea. Căci da, dragostea trece prin stomac. Cât despre pasiune, nu pot să vă spun decât că într-o căsnicie care a trecut proba timpului, atunci când pui mâna pe un fund, îți trebuie un moment să te dumirești dacă e fundul tău sau al partenerului.  Pasiunea e doar o amintire, iar partenerul tău va fi o reală extensie a propriului tău Eu. E semnul unei căsnicii bune.

Categorii:Dragoste, Oameni

11 răspunsuri »

  1. Zburdați! Nu vă veți tăia! Identificați-vă fundurile și iubiți-vă mereu ca la început cu restricțiile (vârstei, o durere de șale, de șold, de antitalent la acrobații) ca în tinerețe! Asta vă doresc!

    Apreciat de 2 persoane

    • Suntem atletici și antrenați. De acum nu mai avem nevoie de cuvinte, ne intelegem telepatic. Soțul meu e un fin cunoscător al psihologiei feminine: mă face să râd și nu mă lasă să mă plictisesc. Sper să îmbătrânim împreună și frumos, ceea ce îți doresc și ție (dacă tinerețea veșnică nu funcționează).

      Apreciat de 1 persoană

      • Perfect! Vă doresc din suflet asta! Și eu fac parte dintre norocoase, râdem tot timpul și de necaz și e frumoasă viața in doi! Mă bucur când văd că mai există și astfel de suflete! O seară frumoasă îți doresc!

        Apreciază

  2. Tineretea vesnica exista si functioneaza,
    Atunci când dragostea nu trece prin stomac.
    Când ai credinta autentica se declansaza,
    Hormonii fericirii, din nou adolescentrebel te fac… 🙂

    O noapte faina, draga adolescentarebela !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu