Oameni

Rapid Fire Book Tag

Draga de Mona ,(O carte nescrisă), a aruncat leapșa în curtea mea și îi mulțumesc. Așadar, despre cărți…

1. Carte tipărită sau format electronic? Cu siguranță, cartea tipărită, dar ca orice cititor viciat, am un kindle care merge cu mine mai peste tot. Dar nu miroase bine, căci…da..ador mirosul unei cărți noi, obișnuiesc să îi răsfoiesc paginile și să…o adulmec.

2. Preferi să comanzi cărțile online sau le cumperi din librării? Pe cele mai multe le comand online, dar îmi face plăcere să casc gura prin librării și rareori mi se întâmplă să ies cu mâna goală. Într-o librărie îmi trece timpul altfel, adică fuge pur și simplu, motiv pentru care s-a întâmplat să uit să îmi iau copilul de la școală sau să întârzii la întâlnire, crezând că am stat în librărie doar cinci minute.

3. Ce carte ai vrea să fie citită de toți? Asta e o întrebare grea și nu mă pot decide între ” Micul prinț” (Antoine de Saint-Exupery) și „Martin Eden” (Jack London).

4. Ce carte subapreciată online ai recomanda? La întrebarea asta nu știu ce să răspund. O carte nu cred că poate fi subapreciată.

5. Ultima carte pe care ai terminat-o? E proaspătă de tot „În cafeneaua tinereții pierdute” , a lui Patrick Modiano. Mi-a plăcut, dulce-amăruie, cum îi șade bine unei cărți bune.

6. Ultima carte pe care ai cumpărat-o. E aici, lângă mine,mirosind frumos a literă proaspăt tipărită, „Muzici și faze”, a lui Ovidiu Verdeș. De abia am început-o, dar pare despre mine. De fapt, despre adolescentul de acum vreo 30 de ani. (Oh, Doamne).

7. Cărți împrumutate sau cumpărate. Prefer să citesc cărțile mele, dar dacă e la mijloc o carte bună și eu nu o am, o împrumut. Recunosc că eu nu împrumut altora cărțile mele, pentru că mă enervează recuperarea lor.

8. Prima carte citită. Are uriașul merit că mi-a deschis gustul pentru lectură. Pe ea am învățat să citesc cursiv.” Aventurile lui Burattino”- Aleksei Tolstoi. Avea și poze drăgălașe.

9. O carte pe care n-ai mai citi-o niciodată. Sunt stânjenită să răspund la această întrebare, fiind vorba de o carte cu recenzii foarte bune, cred că autorul a primit premiul Nobel pentru ea, iar mie nu mi-a intrat și pace. ” Obosit de viață, obosit de moarte”, a lui Mo Yan.

10.Cel mai ciudat obiect pe care l-ai folosit ca semn de carte. Ani de zile am folosit un ambalaj de ciocolată care s-a franjurat și dezintegrat din cauza uzului prelungit. Acum am un soi de card cu un pokemon, o dublură din nesfârșitele colecții ale fiicei mele.

11. Judeci o carte după copertă? Vreau copertă frumoasă dacă se poate, dar nu judec o carte după copertă. Dar, la prima întâlnire, ca primă impresie, coperta contează.

12. Cărți care te fac să plăngi sau cărți care te fac să râzi? Cred că îmi plac în egală măsură; sunt sigură că depinde și de dispoziția mea. Acum citesc „Muzici și faze” și cred că mă va face să zâmbesc, cel puțin. Promite să îmi placă. Dar mult mi-a plăcut și ” Deșertul tătarilor”, a lui Dino Buzzati, care nu numai că m-a făcut să plâng, ci mi-a indus o stare de anxietate. Așa e cu cărțile bune, au forță!

13. Lumea noastră sau ficțiune? Fără tăgadă, lumea noastră. Dar am fost amică bună și cu Harry Potter, volum după volum, cot la cot cu fiică-mea. Rareori îmi vine poftă de Asimov, dar mă plictisesc repede.

14. Când ai timp să citești? E o carte pe noptieră și Kindle-ul în geantă. Se cer singure băgate în seamă, că eu chiar nu am timp.

Mulțumesc Monei și aș vrea să dau leapșa mai departe, dar spre rușinea mea, nu știu cum se face.

 

 

Categorii:Oameni

3 răspunsuri »

  1. Ce paradoxal ! Dintre toate aceste „lepse” niciodata si nicaieri n-am întâlnit o singura persoana care sa mentioneze între preferinte Cartea Cartilor. Ma întreb si-mi raspund retoric: Oare de ce ?… 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s