Oameni

Cum să scrii o carte de succes

Ai idei, ești meșter cu cuvintele și vrei să trăiești din scris? Acest lucru este posibil, dacă îmi vei urma întocmai sfaturile despre cum să scrii o carte cu tiraj mare, care îți va aduce faimă și bani.

1. Identifici publicul țintă. Acesta, de exemplu, ar putea fi femeia de condiție medie și sub-medie, nemăritată sau măritată dar nu prea mulțumită de mariaj.

2. Identificarea temei centrale a cărții tale. Aici îți recomand, să nu îți bați tu capul cu nimicuri, să iei un basm oarecare și să îl transformi în roman. Poți începe cu Cenușăreasa că merge bine la publicul țintă (sunt o grămadă de cenușărese dornice să îți citească romanul).

3. Munca de creație. Personajele. Ea, Cenușăreasa, a avut o copilărie nefericită, abuzată de tatăl vitreg și alcoolic, cu o mamă șleampătă și proastă. Fuge de acasă, trăiește pe străzi, intră în tot felul de anturaje, dar are sufletul curat, neprihănit și reușește să scape de necazuri și să nu ajungă o epavă prostituată: lucrează cinstit la o bancă, unde șterge praful. E totuși foarte frumoasă și hotărâtă să scape de nevoi. El, prințul, e client important al băncii, pomădat, manierat, frumos ca din revistă, play-boy recunoscut.

4. Intriga. El o vede ștergând praful și mișcându-și șoldurile unduios prin bancă. O invită la o cafea, ea- nu și nu, se lasă greu, dar până la urmă, hai să ieșim, dar să termin orele de lucru, căci, iată, Cenușăreasa are simțul răspunderii. Prințul manierat o așteaptă, se cunosc mai bine, el vrea sex, ea – nu și nu. Prințul nu poate suporta refuzul, înnebunește de nervi și frustrare, simte că e îndrăgostit.  Etc.

5. Punctul culminant. Acțiunea decurge natural: se văd în continuare și prințul o transformă într-o doamnă desăvârșită, fermecat de naivitatea cu care Cenușăreasa mânca scoici Saint-Jacques și caviar cu lingura sau de apucăturile de a șterpeli din magazine. E năucit de dragoste și dorință și o cere de nevastă (tocmai a crescut tirajul cărții tale).

6. Deznodământul. Nunta are loc, foc de artificii, sunt frumoși ca niște zei. Arunci un ochi și la noaptea nunții, pe care o poți descrie în amănunt (crești din nou tirajul).

7. Pui punct că nu mai ai ce scrie și ar fi o prostie să încerci să mai povestești ceva. Te gândești la titlu, că și ăsta îți vinde cartea: un titlu tare (Trage-mi-o, Ramona!) te-ar putea ajuta. De asemenea, coperta contează și, în acest sens, îți sugerez să alegi imaginea unei tinere frumoase, cu buze întredeschise, pârjolite de dorință și promisiuni.

8. Trebuie doar să îți semnezi cartea. Dacă ai sânge în tine semnezi cu numele tău adevărat, dar nu uita că ai prieteni, rude, dușmani, iar cartea îți va aduce faimă, nu neapărat pozitivă. Poți folosi un pseudonim, cum ar fi Sandra Maro, Sandra Maron, Sandra Mareau, etc.

Tocmai v-am arătat pașii simpli pe care îi aveți de urmat pentru a obține bani și faimă din cartea voastră. Dacă nu vreți, e treaba voastră!

Categorii:Oameni, Social

Etichetat ca:, ,

34 de răspunsuri »

  1. Culmea este că adolescenții zilelor noastre chiar caută astfel de cărți scrise pe limba lor. Le citesc pe nerăsuflate și se laudă cu ele.
    Azi cărțile de literatura recomandată în școli au devenit plictisitoare și greu de citit…
    Oare care vor fi cărțile preferate ale viitorului?

    Apreciat de 1 persoană

      • Desenele animate și jocurile video le-au formatat creierul unor adolescenți. Acești copii vor prefera să citească doar cărți scrise în acest stil pe „repede-inainte” în care nu necesita o psihologie aprofundate. Viata de adolescent în zilele noastre pare superficială și mai mult axata pe virtual decât pe real. Ciudați sunt părinții depășiți de epoca internetului… viitorul nostru e în mâinile adolescenților de azi.

        Apreciat de 1 persoană

        • Eu stau cu o adolescentă în casă, fiică-mea, și neliniștile tale cu privire la viitor îmi sunt foarte cunoscute. Dar cred că este problema eternă cu diferențele dintre generații: dacă mă uit în urmă, la adolescenta care am fost, îmi pare că lucrurile stau cam la fel. Adevărat că ăștia mici nu citesc, iar eu aveam pile la librărie. E drept că nu aveam computer. Nu pot decât să sper că avem un viitor și că adolescenții de azi nu sunt așa năuci cum par la prima vedere.

          Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s