Oameni

Zona de confort

Conform principiului conform căruia dacă doi oameni îți spun că ești beat trebuie să mergi la culcare, înseamnă că dacă două persoane diferite mă sfătuiesc, aproape poruncindu-mi, să ies din zona de confort, chiar trebuie să fac asta. Probabil că zona mea de confort e vizibilă din avion și de abia acum îmi explic de ce bat pasul pe loc, în loc să evoluez în plan personal: mă ținea în loc zona de confort. Nu că mi-ar fi greu să fac ceva în sensul ăsta, dar pentru a face lucrurile cu cap, m-am documentat despre cei șapte, zece, respectiv doisprezece pași de urmat pentru a-ți depăși zona de confort. Sunt sfătuită să mă apuc de activități de care mi-e frică (ce nu te omoară te întărește), și sunt deja terifiată de ideea că aș putea să mă apuc de ceva implicând huligani (aș putea fi un Zorro contemporan), sau salturi cu parașuta (doar ideea e suficientă să îmi dea tahicardie). Mă întreb de ce aș face asta, și pentru că nu găsesc răspunsul, decid să inițiez niște activități care îmi produc doar anxietăți, că de cele de care mi-e frică nu mă va convinge nimeni să m-apuc. Aș putea să învăț să merg pe motocicletă, să experimentez viteza, să simt asfaltul… Da- asta pare destul de anxios pentru mine, dar ce să vezi, nici anxietățile nu-mi plac. Dacă stau să mă gândesc bine, și dacă ieșirea din zona de confort înseamnă să transpiri sânge, atunci, cu consecințele de rigoare, aleg să rămân în zona de confort, acolo unde mă simt bine, nu mi-e frică și fac ce îmi place. La urma urmei, ce au oamenii ăștia cu confortul meu? Și.. să îmi explice cineva… ce înseamnă confort?

P.S. Cred că zona de confort este doar o convenție și că, în realitate, există și nu există. Puțin stres te pune întotdeauna în poziția potrivită pentru a realiza ceva. Prea mult stres te scoate din zona de confort, dar din păcate, te poate scoate și de pe orbita ta de funcționare în societate.

 

Categorii:Oameni

29 de răspunsuri »

 1. Doar pentru a rămâne în „zona” agreabilă, (de voie bună), mă gândeam că iată,. am putea „simți asfaltul” prin simpla prezență a poleiului-iar asta, cred că ne-ar zgudui „zona de confort” ! Dar nu ne-ar obliga să ieșim din ea! 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 2. Am impresia că pentru unii, zona de confort e oala altuia. Altfel nu-mi explic.
  Da’ nici tu nu te laşi, direct la sporturi din alea să te gândeşti? Pentru mine şi o alergare prin parc ar fi sport extrem acum şi mi-ar da peste cap toate amintirile… dar da, m-ar scoate din toate ale mele.

  Apreciat de 3 persoane

 3. „Zona de confort” este starea letargica a inactivitatii fiintei, în toate aspectele si dimensiunile perceptiei personale. Este o stare de indiferenta, ade abandon de sine, de a lasa totul în voia soartei, norocului, hazardului, imprevizibilului, neluptându-te su sine, ascultând de „soaptele” subonstientului care-ti sâsâie în urechi descurajându-te, spunându-ti ca esti incopetent si ca nu poti schimba soarta, si/sau zodiz si ascendentul sub care ai venit în aceasta dimensiune joasa 3D, ceea ce este cea mai mare înselaciune minciuna a „semintei sarpelui” universala, milenara, perpetua, mostenita genetic de la parint, înca de la primul om rational sentimental Adam&Eva, (homo sapiens) … 🙂 )))
  Fii binecuvântate, dragi Rebele !

  Apreciat de 1 persoană

 4. Nu stiu daca este vorba de „confort”, dar te uiti in jur si ramai usor dezamagit. Nu exista zona de confort. Exista rutina, care este cea mai periculoasa pentru psihic.
  Te gandesti ca pleci dintr-o zona ca sa te duci intr-o alta zona si constati ca vin si lichelele dupa tine…si atunci ce faci?

  Apreciat de 1 persoană

 5. Cred ca si asa sunt destule lucruri care ne scot uneori din zona de confort, fara sa cautam noi asta cu tot dinadinsul. Omul modern este tare bizar – se zbate din rasputeri pentru confort pentru ca apoi sa gaseasca activitati care sa-l scoata de acolo. Intai trebuie sa ai o zona de confort ca sa te gandesti sa iesi din ea, multa lume nu o are nici pe aceea.

  Apreciat de 1 persoană

  • Eu încă sunt în stadiul „definirea noțiunii de confort”, pentru că îmi e neclar cum vine treaba cu confortul. Și, da, omul nu prea știe ce e liniștea, când ajunge într-un punct se străduiește să plece de acolo pentru a ajunge de unde a plecat. Și o ține așa până moare🙄

   Apreciat de 1 persoană

 6. Cel mai important este să fi sănătoasă și fericita. Omul nu este mulțumit niciodată cu ce are și mereu vrea mai mult. Aleargă să câștige bani pierzandu-și liniștea și sănătatea și apoi dä toți banii să-și recâștige sănătatea și confortul. Bucură-te de ceea ce ai !

  Apreciat de 1 persoană

 7. Pentru mine zona de confort este aceea in care sa pot face cu usurinta (din reflex, din talent, fara efort, fara stres) toate lucrurile care s-ar putea face acolo, avand in plus libertatea de le alege liber pe cele pe care vreau sa le fac. Simpla ramanere prea indelungata intr-o astfel de zona devine de la un moment dat, de la sine, extrem de inconfortabila, expulzandu-i pe cei lenesi care s-au complacut prea multa vreme acolo, zona epuizandu-se. Acest gen de izgonire din paradis este extrem de dureros si de traumatizant, facand recuperarea foarte anevoioasa, dificila, uneori imposibila. De aceea este nevoie ca din cand in cand sa acceptam provocari, de la altii ori de la noi insine care sa ne scoata din zona de confort, pentru a migra, printr-un efort oarecare, intr-o alta zona de confort. Si tot asa. Cale de mijolc nu exista. Cei care cred ca l-au apucat pe Dumnezeu de un picior si ca pot ramane agatati asa la nesfarsit vor avea mai devreme sau mai tarziu dureroase surprise. Stan Påtzitul.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s