Oameni

Femeia. O pledoarie scandaloasă

Cu prețul unei singure coaste, plictiseala idilică a fost alungată pentru totdeauna. Lucrurile simple au devenit complicate, mărul a fost gustat, rușinea a cerut acoperirea cu veșminte. Femeia a știut, fără a învăța vreodată, să aducă mișcare, culoare și bucluc acolo unde niciodată nu se întâmpla nimic. A știut să uite durerile în care a adus copii pe lume, a știut să iubească până la  negarea de sine.  A știut să poarte pantaloni fără să-și piardă din feminitate. Poate fi vedeta știrilor de la ora cinci, maltratată sau ucisă pe altarul unui ideal domestic. Poate fi alcoolică, drogată sau cu mințile rătăcite, ascunzând povești ce nu pot fi spuse. Poate scrie poezie și se poate lăsa dezmierdată, făcând promisiuni pe care niciodată nu le va respecta. Poate descoperi secretul tinereții fără bătrânețe, cu prețul durerilor postoperatorii din chirurgia estetică,  poate fi om de știință, poate transforma dragostea într-o afacere reglată de piața liberă. Poate să se reinventeze după fiecare eșec și să repete la nesfârșit greșeli din care ar trebui să învețe. Poate să știe ce gândești și, cu adevărat uimitor, poate să știe ce vei gândi, deși are veșnic dificultăți în a-și limpezi propriile gânduri. Poate să plătească prețuri fenomenale pentru o oră de iubire, după cum poate ucide în numele iubirii. Poate fi inocentă și poate înșela cu inocență.

Poate face orice. Femeia e perfectă.

Categorii:Oameni

12 răspunsuri »

  1. Frumoasa pledoarie adusa Evei „fecioarei perfecte” care a devenit atât de imperfecta dupa muscatura fatala, mortala, ademenindu-l, corupându-l, tragându-l dupa ea si pe Adamul orbit de frumusetea aparenta, tentanta, atragatoare si gustul savurOS al fructului pasiuni, oferit cu generozitate, de „Înselatorul sarpe” din pomul cunostintei binelui si raului, care a dus perechea primordiala la pierderea caracterelor VIETII ETERNE.
    Astfel, omul intrând sub incidenta justitiei Divine AAA devine golit de slava lui Dumnezeu, un muritor asemanator (aparent) cu al sau Creator, însa limitat în perceptia rational-sentimentala, caractere transmise genetic si resimtite de toata omenirea perpetuata din perechea primordiala, pe parcursul istoriei din generatie în generatie pâna în hERA noastra.
    Ultima sansa de salvare a omenirii de la extinctie, ne-a fost într-adevar oferita de Dumnezeu printr-o fecioara cu numele Maria, care a adus pe lume, (însarcinata de la Duhul Sfânt) un copil de parte barbateasca, caruia i-a pus numele Iisus, si prin care, oricine crede în El si îL marturiseste (verbal si practic înviat în fiinta proprie) sa redobândeasca binecuvântarea vietii vesnice si reintrarea în Împaratia si Raiul lui Dumnezeu, fara plata, în dar prin HAR.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s