Oameni

Proza scurtă: Jurnal de îndrăgostit

Azi, când am văzut-o prima dată, am știut că inima mea și-a găsit stăpâna. De după perdea o puteam privi cum își face curat în mașină. Îi șade așa de bine cu aspiratorul micuț și roșu în mână, mai ales când deretică pe locul șoferului, jumătate băgată în mașină, jumătate la vedere. Are pantaloni de trening mulați și, de după perdeaua mea, mă minunez ce forme rotunde are posteriorul ei când se apleacă să aspire scaunele din față. Îi văd și mijlocul de viespe și nu pot decât să mă bucur că e o femeie de casă, care nu cheltuie bani pe spălătorie, loc plin de haidamaci. M-a apucat strănutul. Cred că perdelele sunt pline de praf, dar nu-mi părăsesc postul de observație până când sufletul și viața mea nu termină de curățat mașina din parcare. O văd plecând cu aspiratorul roșu și cu o găleată plină de perii. Sânii îi saltă sub tricou în timp ce pășește spre intrarea în bloc și eu o iubesc din tot sufletul meu. O să-i scriu un bilet, pe care o să i-l las în parbriz, sub ștergător: „te iubesc de nu mai pot, ești ca fecioara între sfinți, ca-n Biblie, Rachelo, și vreau să-ți fac copii”. Când aud femeile de copii sunt ale tale, înnebunesc.

Am văzut-o de dimineață, pleca la serviciu și arăta ca în reclamele cu femei fericite. Nu mi -a plăcut ținuta office, era cam strâmtă și nu-mi place să se holbeze alți bărbați la ea. A intrat în mașină și a zăbovit puțin cu piciorul stâng pe caldarâm, cât să-i văd frumusețea de gleznă subțire, cu musculatura lungă și fermă. Despre femeile cu glezne subțiri am auzit că sunt focoase în pat, dar nu știu dacă e adevărat, că Gina avea niște bulumaci de glezne și era ca o locomotivă diesel, de mă rupea în două. Sper să nu aibă apucăturile Ginei, că mă durea tot corpul de la brâu în jos după o noapte de dragoste. Și cu mașina trebuie să fac ceva, că broscuța aia verde nu e de femeie serioasă. Cred că vând broscuța și îi iau ceva frumos, la mâna a doua. I-aș scrie un bilet, să i-l pun în parbriz: „te iubesc mult, dar trebuie să faci și tu un efort, ca dragostea noastră să fie veșnică”.

Azi a venit cu un buchet de flori, de la serviciu sau de unde naiba o fi vagabondat. Nu-mi vine să cred că e o stricată. Dacă i-aș scrie un bilet, i-aș spune că și-a bătut joc de dragostea noastră. Am iertat-o, ce să fac…. Poate că e profesoară sau doctoriță și a primit la școală sau la spital florile alea. Dacă e doctoriță, am dat de belea, dar o să-i interzic să facă gărzi, că toată lumea știe ce se întâmplă în gărzile din spital.

Azi a venit cu un haidamac. Am vrut să cred că e un verișor, dar n-am putut, că i-am văzut pupându-se pe gură. Am așteptat să intre în bloc, m-am încălțat, strănutând întruna și am coborât să-i pun sub ștergător biletul pe care l-am scris cu inima sângerânď: ” curva dreacu”.

Categorii:Oameni

64 de răspunsuri »

 1. Îmi pare de necrezut si de nerecunoscut acest stil de abordare ! Cineva sau ceva, tare te-a mai suparat de data aceasta. Sper sa fie doar o stare de discomfort cât mai scurta, trecatoare.
  O seara linistita si un Weekend calduros cu Soare, draga Adolescentrebelcom !

  Apreciază

  • @Iosif,
   Nu inteleg, de ce vi se pare de necrezut si de nerecunoscut stilul de abordare al prozei scurte, „Jurnal de indragostit”? Eu ,dimpotriva , recunosc stilul de scriitoare talentata al doamnei „adolescentrebel”, desi sunt nou venita pe blogul dumneaei. Si tema abordata imi pare cat se poate de credibila. Jurnalul indragostitului este autentic : cronologia evenimentelor, precum si trailrie intense ale” voiaristulu” sunt bine creionate .
   De asemenea, de ce credeti ca autoarea ar fi fost ” tare suparata” sau ca ar fi avut o anume stare de disconfort ? Poate din cauza ca jurnalul este scris la persona intaia ? 😕 Marturisesc ca pe mine m-a amuzat, mai ales finalul prozei. In acelas timp,insa, am simtit ca autoarea aduce in discutie intr-un mod subtil un anume gen de satisfacere al unor placeri ( ascunsi dupa perdea) pe care il practica unii barbati, poate mai timizi etc. Banuiesc ca doamna „adolescentrebela” a intalnit in munca dumneaei asemenea cazuri. Zic si eu…

   Apreciază

 2. Exista un tip numit Dan Iancu , un israelit traitor in… Israel care , are el un fel de blog UHIITO , pe care scrie… cam in acelasi stil cu ce-ai scris dumneata . Nu acuz , constat un fapt si-ti zic doar atat : NU-I RAU DAR , ESTE LOC SI DE MAI BINE . Am intrat deja in weekend si nu ma mai pot folosii de , ” utilajele ” trustului deci , pana saptamana viitoare , sper sa ai parte de aceleasi lucruri pe care mi le doresti mie !

  Apreciat de 1 persoană

   • Nu se îndrăgostesc. Părinții planifică o căsătorie. Mama băiatului o vizionează pe viitoarea mireasă nud, în intimitate totală. Nu se uită dacă are glezne subțiri sau bulumaci 🙂 , se uită la bazin, să fie destul de lat, să fie fata bună de prăsilă.

    Apreciat de 1 persoană

   • @ReCa – fain comentariu (plin de indubitabile valente literar-artistice) care describe zguduitor cruda realitate, reusind totodata sa denote un autor dezinvolt, dintr-o bucata, din topor, care n-are nicio inhibitie sa-si etaleze (pre)conceptiile.

    Probabil ca ritualul Renatei este superfluu azi, pentru ca intre timp, gratie acestei selectii artificiale, multiseculare, n-au mai ramas pe piata decat exemplare bune de prasila, celelalte ramanamd nemaritate si disparand astfel din ecosistem. Nu?

    Apreciază

 3. Băăăi, este atât de mișto !
  O observație, totuși: dacă scrii la pers. I și personajul e bărbat, atunci gândește ca un bărbat (ceea ce și faci!), folosind și lexicul unui bărbat. Prin urmare, ia întreabă-te tu câți bărbați zic, în gând, „posterior”, „noapte de dragoste” … Bine, dacă pur și simplu nu poți să tastezi „cur”, „futut”, ai variante îndulcite pe alese.
  Altminteri, o bomboană de text.

  Apreciat de 2 persoane

 4. Uite că și eu îmi ies din stil, să laud proza 🙂
  Am rîs în plus, că mi-am dat seama din prima că e pdv al altcuiva, dar abia la cuvîntul „mulați” m-am prins, credeam că-i vreun cîine :)))

  Apreciat de 2 persoane

 5. Zâno!

  ogoaie-te, dăcât!
  Nu strica adolescentu’. (încă!)
  Nu că n’aş fi d’acord cu parte din ce zici. Dar…Anyway.

  Şi chiar nu’nţeleg, ce nevoie ar avea de tine? Că nu pare o.. gudură!
  (că şi alţii văz că te’ar cam vrea/gudura, parcă ţi’oi fi zis cân’va. mă rog)

  Una peste alta, cum postul lăsat de mine (aici) a fost recent ocupat de georgi, tac.Că nu poci nici alea-d’alea cu pupicii’i, likeuri şi altfel de măscări, ”desenate” de femei aflate’n primăvara menopauzei . Whatver. Nu’s genul.
  Aşa c’o las pe adolescentă cu muza ei
  (că pare c’a revenit) şi.. mă’ntorc la tine.

  Bă, să dea dracu’ dacă nu. Nu pricep.
  Începi să devii ca vinul: cu cât mai vechi, cu’atât mai bun.
  Mno, io’ntotdeauna am fost de părere că (,) comentariile tale (de peste tot) au fost mai mereu peste ce’ai publicat, ever. Poate că’i vorba doar de gusturi. Ş’astea nu se discută. Naiba ştie.
  …….. Doar ce-am venit de laun bairam şi’am uitat ce dreaku. am şi vr’o 2 sticle de vin la bord

  A, mi-am amintit.
  Alea cu Nono şi ăl’laltu’, or fi fost vreo defulare de’a ta, cred; freudian? naiba draci să ştie. (nu mi’au plăcut) Bă da’ ..nu pot să nu mă’ntreb cum ar ieşi un roman scris de tine -cea de azi, pă treabă mai noncomformistă… deocheată. Ar rupe, crede-mă.
  Mi tare somn. De m’oi trezi…

  Apreciat de 2 persoane

  • @Iosif – Presupun (sper) ca intentia d-voastra a fost sa ilustrati structura preponderenta a publicului comentator atras de topicul curent, in care triunghiul bermudelor (format inertial din tine-mine-si-condei) sta ca uleiul pe apa. Celtele, da, dar noi unul (1001) preferam slavele (in general, rusoaicele in particular). Va plac asiaticele? Va intreb, nu de alta, ci pentru ca maine este (si) ziua copilului.

   Apreciază

  • Ah, iar ti se limbå plimba-n gurå de capul ei. Terminå båi cu IG-nelile astea despre care-ti imaginezi c-ar proba perspicacitate. Vezi ca probeaza vice Versace citate. Nu strica si ziua copiilor.

   Apreciază

 6. De-acuma si ziua, si noaptea, si stele si Luna,
  Chiar anii, decenii, veacuri trecute… milenil,
  Apartin Fiului omului, Cel care poarta cununa,
  Regele Domn, care a biruit prin IUBIRE ostenii…

  Apreciază

  • @Iosif – Ai un stil foarte nostim de a-ti declara public impotenta. Ce te intreb eu si ce raspunzi tu. Puteai foarte simplu sa spui ca nu-ti plac asiaticele si ca preferi calugaritele, sau, si mai bine, ai fi putut pur si simplu sa eludezi intrebarea (cum faci de obicei).

   P.S. Impotenta intelectuala, desigur. Multi practica masturbarea intelectuala in public fara sa-si dea seama ce fac de fapt. Hei, la ce va tot utati?

   Apreciază

   • @Iosif – Stimate domn, sunteti induiosator. Imi dau lacrimile, nu alta, vazandu-va incercand sa probati spontaneitate si abilitati in utilizarea limbii si chiar si a mintii, proband vaste cunostinte literare din lectura obligatore la clasa a-IV-a. Se pare ca da, ati citit schita „Dl.Goe” si ca ati memorat bine textul. Treceti mai departe la lectura schitei „In asteptarea d-lui Godot”, scrisa la moment de un francofon, unul Samuel Kafcaragiale, si continuati apoi modul inteligent de a da replica la apropont, cu citate de acolo. Piesa oricum o jucam imprteuna, aici, cu public (redus dar orisicat). De-ale carnavalului de la Rio. Cine ati vrea sa fiti? Vladimir șau Estragon? Desi aveti ceva si din Mache Telemah, si anume monumentalitatea si tragismul, ca sunteti si un pic euripido-sofoclian.

    P.S. Hai ca de data asta v-am spart. Usor, usor, pe nesimtite, cu presul, vi s-au dus dracului AAAE-urile. Mergem mai departe? O sa ajungem unde si-a incercat tatal d-voastra copii, in panzele albe. E a-cote. Daca tot ati schimbat vorba (Iosif cel Viclean)

    Apreciază

   • @Iosif, dacă ați fi spontan și inteligent ar fi momentul să-i spuneți d-lui Goe că se zice „înțărcat” nu „încercat” și că uneori „copii” trebuie scris cu trei „i”. Sunteți? Ei aș, ce ești copil!

    Apreciază

 7. @Adore – Desi (ma stii) sunt totalmente si neconditionat de partea deplinei libertati de exprimare (nu insist), chiar si pentru persoanle care-si exprima frust frustrarea (zicad „cur” si „futut” simtindu-se astfel emancipate feminin), totusi, de data asta as fi foarte de accord daca ai sterge (pur si simplu) toate comentariile baietilor (fiind toate absolut off topic) si le-ai pastra exclusiv pe cele ale fetelor. Abia atunci proza ta scurta ar fi perfecta (precum cubul lui Nichita, stie d-na George ce vreau sa spun).

  P.S. Nu te lua dupa ReCa – bate campii si te invata prostii imaginandu-si ca e experta in lexicul masculin pe care-l practica prin mimetism. Aiurea. 1) (la mânå) Cand tin un jurnal nici barbati nu mentioneaza in scris „cur” si „futut”, ci excat asa ca tine, „posterior” si „noapte de dragoste” (vezi si Camil Petrescu), si 2) (tot la månå), barbatii nu tin jurnale. De asta (indiferent de persoana la care este scrisa si/sau citita), proza ta scurta este foarte feminina. Trebuie sa ti-o asumi ca atare. Fii bårbatå.

  Apreciat de 2 persoane

  • @ ALG Pai bine fraiere , o pui pe Adore pe picior de egalitate cu UN OM INTRE OAMENI ? ReCa nu bate campii deoarece 1] n-a citit in viata ei ” jurnalul ” unui barbat pentru simplul motiv ca , acesta exista , daca exista , doar sub forma unei agende unde-i descris „subiectul ” si 2] asa crede saraca femeie ca … se face : din postura-i de autoare de romane sa dea sfaturi unei incepatoare in aceasta ocupatie . Lasa Adore ca si despre Maupassant se credea initial ca-i …dama . P.S. Ai auzit de ” Lectia despre cub ” , prin ce minune ? Te-ai prins macar pana in final despre ce-i vorba , atunci cand vorbeste despre ” ochiul lui Homer ” ? Stiu ca esti obisnuit cu ” ochiu’ maro ” dar , n-are nici o legatura .

   Apreciat de 1 persoană

   • Doamna George, am dat like gestului d-voastra (de a comenta) nu continutului (care denota), pentru ca prin acest gest mi-ati luat o piatra de pe inima. Observam cu groaza, ca-n poemul shakesperian al lui George (Bacovia, Cosbuc, Toparceanu sau Țărnea, cine mai stie, că calci pe Georgi ca pe dude), că orele si zilele trec si George nu mai vine, si m-a gandit ca o fi vorba de Floyd (dupa limba, dupa p-ort). Bine ca nu sunteti acela ca ramnea blogul Adorei fara caterinca. Acum din doua una, ori sunteti Soros ori sunteti un George oarecare de la mahala, care joaca cu mare talent rolul artzagoasei analfa-bete. Naturalete innascuta, nu alta.

    P.S. M-am linistit si in cealalta privinta. Imi era teama ca vreti sa-i trageti presul de sub picioare onorabilului domn Iosif Greblea ca sa-i uzurpati postura, si cand colo domnia voastra Nostrastellei voiati sa-i luati locul. Daca nu vi-l cedeaza de buna voie nu prea vad cum ati putea sa i-l luati, intrucat va ia la capitolul autenticitate de nu va vedeti. Daca nu ma credeti pe mine puteti s-o intrebati si pe romanciera ReCa care i-a luat frica asa de tare NostraStellei, incat i-a taiat (absolut abuziv) dreptul la libera exprimare literara pe blogul „dânsei”. Pana nu veti reusi măcar să egalati această performantă n-are rost să emiteti pretentii, ci mai bine multumiti-vă cu postura apostolului Gheorghe, the first, in solda mesianicului Greblea. Da’ să rămaneti in travesti că ‘mnealui e cam misogin tonic, si dacă vă prinde cu fofârlica vă concediază… Aveti fofârlicå?

    Apreciază

 8. @ ALG Omule sau… fa doamna , ca tovarase nu pot sa-ti spun : 1] am descoperit acest blog taman la ReCa in blogroll 2] nu ma intereseaza sa uzurp locul nimanui { stai cam prea mult la vizionat The Game of Trones si , o iei… pe aratura } si cu atat mai putin pe-al dumitale : n-am facut altceva decat sa-mi exprim o parere si… m-am trezit muscat VIOLENT de KUR de ” lumea buna ” din arca matale 3] ” romanciera ReCa ” n-a taiat macaroana nimanui , iar daca doresti dumneatu sau altcineva sa te convingi… da o fuga pana-n gara ei proprietate personala , si-ai s-o vezi pe Nostrastella pe peron unde-si aeriseste gura , iar asta am vazut-o chiar alaltaieri deci , dezimformezi grosolan . Intrebare : cat de prost… intentionat sa fi , incat sa crezi cu tarie ca , doresc locul cuiva pe… blogul altcuiva ? 4] Inca n-ai inteles ca Sf. Gheorghe n-a fost apostolul nimanui si cu-atat mai putin ” al mesianicului Greblea ” ? 5] AM FOFARLICA CAT CUPRINDE CA-S DIN RAHOVA IAR P-ASTIA CA TINE , I-AM CAM INSIRAT PE … FOFARLICA MEA , CAM TOATA VIATA . 6 ] Iar ai uitat ca , la final sa spui SARUT MANA … DOAMNA . Mai cizeleaza-te … masturbatorule ! P.S. Ma onoreaza faptul ca , mi-ai trecut numele alaturi de marii condeieri ai neamului si-ti zic merci ca nu l-ai adaugat si pe George Washington caci , lumea buna din care faci parte ar fi crezut ca-s american sadea . Asa raman doar o analfa… beata si , ASA VREAU SA RAMAN ! Te las in pacea dumnului… Greblea si-ti zic , sa’l ‘tare umbra veche sau mai romaneste , ca sa pricepi mai usor : HAI SIKTIR … BOULE CU PRETENTII ARISTOCRATICE !

  Apreciază

  • George Bush… Tu-fish.

   P.S. haide ma tanti, stimata doamna, nu mai baga groaza in opinia publica sugerandu-ti retragerea aureliana, ca n-ai cum sa ne lasi taman acum cand te incinsesi si d-voastra nitzel, mai ales ca uite, poti conta si pe parteneriatul si asistenta evanghelica oferite cu atata marinimie, ingenuitate si speranta de catre cardinalul flasnetar. Deci nu, nici vorba, d-na George Tufis.

   P.P.S. chiar nu remarcati ca faceti un cuplu admirabil (ca caractere) cu dl. Greblea? Ati putea sa va im(b)arcati ca pereche. I-ati prinde bine, pentru ca mai alaltaieri, venise cu o capra. Serios. Si i-ar prinde bine si Adorei intru omogenizarea (si igenizarea) comentariilor on topic pe proza scurta.

   Apreciază

 9. @George
  (999)Noi unA va recomandam (cu toata dragostea) sa nu jigniti, înjositi si ofensati, speciile perechi de animale nevinovate, inocente, ascultatoare, inteligente, (mai ales 7septElul celor curate) îmbarcate pe (b)Arca lui Goe, tocmai pentru salvarea si perpetuarea speciilor predeluviene împreuna cu al omului (rational-sentimental…?) purtator genEtic al chipului lui Dumnezeu, pe noul pamânt descoperit pe ArArat grapat, greblat si semanat virtual, dupa fiecare val(vai) sau tsunami, provocat de cutremurele marilor si oceanelor planeTare agitate si înspumate de spiritele lunii *06*pline din marea noapte a Sf. Bart olo (Z)meu..hughenotul…

  Apreciază

  • @iosif – Multumesc pentru interventia lamuritoare, facuta intocmai si la apropont. Doamna George tocmai isi nega cu vehementa rolul de apostol Gheorghe al mesianicului Greblea. Ca un invatator ati lamurit lucrurile din cateva vorbe de duh (sfantul duh), ilustrand o uniune care merge ca unsa. Va mai trebuie inca 11 ca geORGe si lucrarea e gata.

   Apreciază

 10. Salut

  Bă, vreau să zic încă ceva.
  Că tare mă mai roade. (şi cum muza’ţi pare că s’o cam tăiat…)
  De fapt vreau să întreb oareşce, cum ar veni. Retoric, normal.
  So. Dacă şi numai dacă, tu n’ai fi cine ştim(?) că eşti, ş’am crede c’ai fi decât.. o bălănă cu barbă ş’un vlog cu neşte j’de mii de abonaţi, acestă postare n’ar fi considerată… nuştiucum/oarecumva?! Incitare la… whatever.

  Adică, mămucile mai pudibonde de p’aci(da’ cu cheia la brâu, if you know!) n-ar fi sărit d’un metru de cur în sus, apostrofându-te?! Hm. Atâta m-am gândit zilele astea.. c’aproape am explodat.
  …..

  Acu’ nu mă mai miră îngrijorarea lu’ iosifuţ.
  Singurul întristat de poveste. Ha.
  Ce tare (‘i lumea asta)!!!

  Apreciat de 1 persoană

  • Detectivul iosif cel perspicace face ravagii deconspirand tot ce prinde. E muuuult prea vigilent pentru a putea fi pacalit cu asemenea banale nostrastelle. Adica ca daca a demantelat d-lui, si inca des, conspiratia mondiala si multi-milenara, isi imagineaza cineva c-ar fi putut sa fie dus cu presul asa de usor? D-lui zboara numai cu covorul persan fiind in posesia absoluta, adevarata, atemporala si eterna a adevarului absolut atemporal si eliberator, pe care le-a obtinut foarte usor: a frecat lampa si i le-a cerut duhului din lampa (pe care l-a confundat cu sfantul duh) si care duh i-a facut pe plac, ne avand incotro. Acum ia duhul de unde nu-i. Bravo iosif, ti s-a dus buhul si ti-a ramas onoarea nereperata (dar las ca ti-o repereaza dom’ geORgicå, uite-l, nu e)

   P.S. Iosif tu ai voie sa bei? Si bei mult sau pur si simplu nu tii la bautura?

   Apreciază

  • E induiosator felul in care te straduiesti Grebleo. Ezoterism nu gluma, fermentat cu miasme francofone. Bravo. Dar sa stii insa ca de fapt formula e mult mai simpla: CH3 – CH2 – OH. må I-O-Si-Fe, må. Elementar. Daca ai avea si un pic de creier ai putea trece drept a Beautiful Mind (ca John Nash) asa insa trebuie sa te multumesti cu rolul a Beautiful Missing Mind. Il jucati intr-un mod extrem de natural. Ati facut cumva scoala de actorie? La caminul cultural? Cred ca ati putea interpreta fara probleme pe orice scena din lume rolul lui Yorick din Hamlet, de Oscar Wilde. Noi unul (1001) v-am mai spus ca ar trebui sa mergeti musai la „francezii au talent?”, dar d-voastra, modest, ati declinat oferta, levitand sa-i puneti intr-o postura proasta pe con-fratii nostri de ginta latina. Norocul Adorei ca aici nu ai astfel de inhibitii, mai Grebleo.

   Apreciază

   • C-aveti nevoie de mårgele e una, si c-ati auzit de Schrödinger e alta. Bravo. Se pare ca harjonele cu dl.Goe va scot la lumina mai bine decat cliseele despre lumina divina. Cu ce va ocupati d-voatra d-le Greblea? In viata d-voastra civila, vreau sa zic? Si acolo solicitati margele si cercei necunoscutilor? Haide d-le Greblea, fiti putin cocoana serioasa, ce naiba. Mai devreme ati marturisit ca nu va plac femeile, acuma, na beleaua, vreti mårgele. Ziceti mai bine ceva despre Adevarul Absolut, despre Cuvantul si Lumina Divina, despre cele sfinte, ca sa va puneti in valoare superioritatea, ca nu le-oti fi abandonat de dragul unor mici dispute egoice cu dl.Goe. Asa s-ar zice. Noi unul ne bucuram sa va avem ca partener de joaca, si sper sa nu se supere Adore prea tare pentru ca-i ocupam sub-solul cu jocuri cu baba-oarba si margele de sticla, totalmente off-topic.

    Apreciat de 1 persoană

 11. @Dl.Goe
  Sunt constient ca va stau în „coaste” d-voastra si multor alti (b)Arc(hagii) asemanatori ca stil(et), iar AAAE va provoaca jungiuri si dureri la inima, însa nimic în dimensiunile 1,2,3 si 4D, nu ma poate opri sa bat câmpii, marile si oceanele virtuale ireale, pedestru sau cu pluta si reduce la tacere, câta vreme nu am purtat si nu port masca, iar Cuvântul lui Dumnezeu îmi este hrana zilnica, lapte si miere, pâine si vin, Duh Sfânt si putere ce curge de la tronul Tatalui ceresc Divin.

  Apreciază

  • D-le Iosif aveti o impresie exagerat de buna despre posibilitatile d-voastra de a ne sta „noua” in coaste sau ca macar ati reusi sa fiti agasant, dar iluzia c-am incerca sa va oprim in a bate campii le intrece pe toate. Dimpotriva, iar daca ati fi un pic lucid si onest ati realiza si recunoaste ca de fapt noi va stimulam. Partea trista in toata poveste asta ar fi doua parti. Una ca poluati toate articolele si toate discutiile cu chestii absolut off topic, iar a doua ca practic va bateti joc de lucrurile sfinte pe care chipurile le promovati, fie vorbind direct despre ele, fie dandu-va in petec ca o loaza ordinara, fiind d-tale o carticatura umana cu pretentii evanghelice . Incolo cine ce treaba sa aiba cu bietul iosif cel dus cu sorcova care da si el cu gura pe unde apuca? Da-i nanite stimabile.

   Apreciat de 1 persoană

 12. la mine sunt sarbatorite 3 mari evenimente care s-au suprapus perfect azi 07/06/2020/
  La Fête des mères, Pentecôte, et mon anniversaire. 🙂 😀 ))

  Apreciază

 13. Bună dimineața! 🙂
  Dragi comentatori pe lângă subiect, parcă ați fi la un meci de fotbal și comentați aruncările la coș Dintr-o partidă de baschet în care mingea nu nimerește coșul! 🙂 ))

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s