Oameni

Și…voi ce mai faceți?…

Hai că l-am dovedit și pe 2020 și nici restricții, nici pandemii sau stări de urgența-alertă nu ne-au stat în cale. A trecut straniu, când prea repede, când prea încet, lăsându-ne un pic nedumeriți de cum naiba s-a dus și anul ăsta. L-am cinstit cum se cuvine, de rămas bun, cam de vreo trei mii de calorii, într-un maraton culinar interminabil, în care doar am gustat câte ceva, dar din toate, să nu ratez nimic. Cel puțin, am fost eficientă și am suprapus cinstirea anului ce a plecat cu cinstirea anului ce a venit. Nu știu cum ar putea continua maratonul pentru unii dintre noi (alde Vasile), că eu nu am forță nici măcar să-mi fac planuri pentru anul cel nou, așa cum face orice om bine organizat. Dacă mă întrebi ce mai fac, măcar de complezență, îmi vine natural să îți răspund că mă umflu. Aș folosi cuvântul „balonare”, dar n-o s-o fac, pentru că îl detest. Mi-am întrebat jumătatea, ia vezi, uită-te bine, sunt umflată rău? El s-a uitat și mi-a zis că nici vorbă, sunt trasă prin inel, că știe cum vine cu politically-correct. A mai mormăit ceva despre inelul lui Saturn, dar am preferat să nu-l aud, că îmi stric dispoziția și nu mai apuc să-mi fac planuri pentru 2021. De când m-am trezit încerc să-mi stabilesc un obiectiv măreț pentru anul cel nou și, din cauza inelului lui Saturn sau a unei indiferențe cu nuanțe triste, nu-mi vine nimic în minte. O clipă mi-a trecut prin cap să plănuiesc abandonarea obiceiului nesănătos de a fuma, dar ideea în sine a coincis cu un început de sevraj. Mi-am luat gândul, în timp ce am tras un fum să mă liniștesc și a rămas să-mi găsesc alt plan măreț. Sunt în impas, cu riscuri mari de a începe anul complet neorganizată și am decis să vă întreb și pe voi „ce mai faceți? aveți planuri pentru anul cel nou? inspirați-mă și-mi fiți muze!”

Era să uit ce era mai important, copleșită de importanța propriei persoane. La mulți ani! Să fiți sănătoși, veseli și cu inspirație!

Categorii:Oameni

Etichetat ca:,

45 de răspunsuri »

 1. 🙂 😀 Asta cu inelul gazos a lui Saturn, e tare, iar gândul mi-a zburat spre o gaura neagra mare, care înghite în nestire flacarile de la lumânare, într-o perpetua si infinita tranzitie, turbionara !
  (999)Noi unA va dorim în n0ul an 2021 sanatate, voie buna, pace, cer senin însorit, nopti înstellate cu luna si ploi binecuvântate, fara vânturi ori furtuna !

  La Multi Ani !

  Apreciat de 1 persoană

   • mda, asta știe toată lumea.

    Io sper totuși să nu fumezi ce fumă Izzuca acu mai an. Căăăă… mno,
    proză:canci- după gusturile mele, poezie: (-?,fuckingtoasele lui Eminescu!)
    ce-ți împulecă limba-n gură numaidecât.. Nica nou sub soare, cum ar veni.
    Daaaaaa likurici, ho ho hoooo –limbiîncurici, ca să fiu totuși, politically correct(ă)- lla subsol (la blog mă refer, nu la bloc), (mai) sunt. Nu mulți, da’ sunt câțiva. Cât timp o mai funcționa reciprocitatea asta narcisistă, dăcât!
    Bleah.

    Bine, amu să nu crezi că cei ce-i (b>laicucuresc pe la subsol Izzucăi, o fac așa.. probono și decât motivațional; să-i țină țigara aprinsă, cum ar veni. Mă leși!!!! Hai să fim serioși.
    (stai liniștită. ea știe că n-o iubesc. acum. poate cand s o schimba… cine știe) Mă rog.
    So, nu fuma ce fumă alții! Nu fuma deloc dacă mă-ntrebi pe mine.
    Eu m-am lăsat ”preț” de vreo 15 ani. Socoate tu. Și e bine rău, crede-mă.

    despre ce mai fac, ți’oi spune mai încolo.

    Și ai grijă la inel. Odată dobândit…greu mai scapi de el. 😆
    Dar dacă dragoste e, no problem.

    te iubesc
    și LA MULȚI ANI

    Apreciat de 2 persoane

 2. In primul rând eu mi-am propus sa nu mai vorbesc despre anul trecut, deci pur și simplu evit pe cât posibil. Il consider o parte din trecut, un scenariu de film prost. Fiind pățită, toate planurile mele pentru 2020 au fost năruite peste noapte. Asa ca pentru 2021 îmi propun doar sa fiu sănătoasă și sa îmi pot desfășura normal toate activitățile.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Planuri pentru un an? Eu nu am forta sa fac planuri pentru o zi, dar pentru 365!
  Despre calorii numai de bine, Ma uit la ele fara ochelari si ca pri minune dispar zorourile :))) ca se aseaza frumos, unul peste altul pe „mijlocelul” meu, nu scot nici un cuvintel.
  Uite ca am pus de un plan: ma bucur astazi ca am scapat de un an cat se poate de urat si de greu. Maine o iau de la capat, cu bucuria sau ce o fi frumos in mintea mea. Cred ca e cel mai bine asa, cu pasi marunti.
  La multi ani sanatosi si buni si cuminti, Rebeluto!

  Apreciat de 2 persoane

 4. Trebuie să-i spun cuiva că pocnesc!!! Am făcut o recenzie de carte dar am publicat-o luni pe bookhub, am vrut să fie mai vizibilă postarea. Îndată o postez pe blogul meu. Dar nu e despre carte, e despre o bârfă! A doua zi m-a abordat în privat, pe mess, un tip pe care nu-l aveam in listă. M-a certat pentru niște recenzii de anul trecut – nu-i place scriitoarea respectivă. Apoi m-a lăudat pentru unele de acum doi ani, ceea ce înseamnă că omul mă urmărește de ani de zile în liniste.

  Apoi m-a lăudat pentru recenzia de luni și mi-a recomandat cărțile unei tipe, sa-i zicem Y, pe care el o apreciază foarte mult, bla, bla, bla.

  Asta se întâmpla la ora 5-6 dimineața, marți, după Crăciun. L-am intrebat cine este și ce vrea pentru că avea un cont fantomă. Omul s-a recomandat a fi un vecin de-al meu, de la casa de la țară: „Am crescut puțin mai la vale de casa voastră”, a zis, și l-a numit pe soțul meu pe nume. Atunci l-am intrebat dacă e cumva X. Cică da. Întâmplator, aveam pe lista de pe fb acest vecin, un tânăr de vreo 37 de ani, poate chiar mai tânăr.

  „Dacă ești X”, am întrebat, „de ce mă abordezi de pe un cont fals, când noi putem să vorbim la telefon, ca niște oameni normali?!”

  L-am acuzat că minte și i-am spus că îl blochez, hai pa! Omul a început să-mi enumere vecini care nu au avut cont de niciun fel, în nicio rețea, niciodată! Asta m-a alarmat un pic mic. Pe de o parte, dacă era X, de ce mă caută ca un om nebun de pe un cont fals când eu îl cunosc de când hăul, a copilărit cu copilul meu cel mare! Să nu fie vreun stalker nebun, zic!

  Pe de altă parte, am verificat în viteză contul cunoscut de toți prietenii din zonă al lui X. Contul lui normal dispăruse. Cum suntem trei în casă, ne-am pus toți pe căutări on line și… surpriză! Ori ne-a blocat pe toți, ori a șters contul de pe care își făcea reclamă la trupa cu care presta la nunți și petreceri, ori și-a setat să nu poată fi găsit pe net decât de lista proprie, de pe care ne ștersese pe toți. Deci era posibil să fie chiar X, care e un tip complet inofensiv.

  Mi-a spus că e depresiv, că ar vrea să vorbească cu mine despre una-alta, că ar trebui să termin de scris romanele alea, să public, perială care nu mă cumpără și nu-mi distrage atenția. L-am blocat și pa.

  Cu cine mă intersectez eu azi dimineață și mă împrietenesc la inițiativa respectivei?! Cu Y, ați ghicit! Femeia intră direct in privat cu mine, cică mă urmărea prin comentarii, a văzut și citit recenzia la „Visam încet spre Babylon”, îi place, a scris și ea vreo câteva cărți, tăt bun…

  Din două vorbe, mă lovește numele femeii! Și i-am spus că are un admirator care mi-a recomandat cărțile ei, unul puțin plecat de-acasă. Foarte repede am ajuns la X, pe care îl blocase si ea după o perioadă de abordări bolnăvicioase de pe mai multe conturi, dar nu rezista și se dădea mereu in fapt. Am căutat poze pe la fetele mele pe conturi, vorba aia, am fost împreună la botezuri, nunți și înmormântări! Am identificat omul fără putință de tăgadă… Am aflat lucruri deosebit de interesante… o-ho-ho! Dar am liniștit femeia că este inofensiv, fiindcă se gândea să anunțe poliția, îi era cam frică. Doamna Y este o figură publică, doctor în filosofie, chestii, trestii…

  X este însurat de vreo 7-8 ani, sunt prietenă cu mă-sa, le cunosc amănunțit tot neamul. Nici măcar nu sunt în stare să diger informațiile. Investighez. E de-un roman!
  Dacă nu spuneam cuiva crăpam!

  P. S. Azi l-am deblocat și m-am apucat să-l descos!!!

  Apreciat de 3 persoane

   • Pe aici nu intră cunoștintele mele care ar putea să se prindă despre cine este vorba. La urma urmei, sunt o fată discretă, nu vreau să denunț pe nimeni. Dar este atât de tare, încât tre să împărtășesc asta cu cineva! Explicația e simplă. Sper că v-am și amuzat, simultan.

    Apreciat de 1 persoană

   • @Natalia Onofrei – Pai singura persoana denuntata sunteti chiar domnia voastra, doar ca nu va dati seama. Faptul ca l-ati blocat si de-blocat pe X sau ca-i protejati anonimatul doamnei Y n-au nicio logica (nicio noima) in raport cu normele morale pe care le invocati implicit pentru a va justifica prejudecatile care stau la baza abuzurilor pe care le-ati comis si cu care ati simtiit musai nevoia de a va lauda cuiva. Cuiva care sa fie bun, dragut, in nevoie de audienta si care sa nu va judege (Adore a noastra a tuturor). Partea cea mai nostima a auto-justificarii domniei voastre ar fi ideea ca „asa ceva” ar avea potential literar. Intrucat scopul scuza mijloacele, potentialitatea un roman palpitant in viitor justifica niste mici abuzuri comise in contra libertatii de exprimare. Ingrijoratoare starea pe care a consolidat-o face-book in mentalul colectiv in legatura cu „abjectia anonimatului” si firescul repudierii acestuia. Dreptul la libera exprimare nu exista fara dreptul la anonimat. Singurul castig al acestui episod, adus aparent cu forta pe acest blog, este ca mai anima un pic atmosfera prin aceasta zona, cazuta in letargie, dupa ce Adore a renuntat (din zbor dar cu discretie) la ideea de a fi scriitoare, ca urmare a dezamagirilor in amor cu pappugii de la Liternautica. (Ma rog papugii e putin spus, dar n-am vrut sa fortez rima).

    Apreciat de 1 persoană

 5. Ha ha ha.
  Alta ce se vrea în istoria literaturii..universale.
  Că poate’o fi mai noua B P Hașdeoaică(sîc!) la origini și nu numai? Mai știi?să fie primit, zic.
  Doamne ajută, ce să.. să! Bă! da’ să-l iei în tăbarcă pe Dl Goe… Hm, e ceva, totuși. Îți trebuie kile de cojones, cred. Mă rog, nu mă bag. Când ai 2 licurici la commuri, și vr’o 5 la subsol pe blogul personal, probabil că-ți cresc și coițele ca-n povestea lu’ cel Alb harap. Fără praf de copt, indeed.
  Ce să, să?!

  Ps.
  e greu de înțeles dl.Goe, madam n.o.

  Că poate dac-ai fi aprofundat oleacă din neica Caragiale, ți-ar fi fost mai la mână.
  Nicio conotatie. A! Răspunsul ce l’ai primit a fost pe măsura mojiciei. Da sunt convinsă că a fost prea fin pt năsucul ‘mneavoatră ultra fin și dăcât eminamente.. literat.

  Apreciază

  • Nu cred ca ar trebui sa consideram ad litteram reactiile d-nei Natalia Onofrei ori sa deducem ca n-a inteles ce vrut sa spuna dl.Goe. Dimpotriva. A inteles. Dar, neconvenindu-i ce-a inteles, a preferat sa schimbe vorba si sa pretinda ca nici n-a citit comentariul din cauza ca si-ar fi dat seama (cu multa perspicacitate, inca din primele 2-3 propozitii) c-ar fi atat de plictisitor incat nu merita timpul pierdut cu lectura indiferent de eventualul mesaj continut. Felul in care a ales sa se eschiveze d-ei este un fel „scoala”, reactia dânsei fiind ca la carte, in imprejurari ca acestea.

   P.S. @nostrastella – Sincer sa fiu imi pare rau ca „mi-ai luat apararea”, deposedandu-ma de defensiva, cata vreme (macar) dl. Iosif n-a sarit inca in apararea Nataliei. Acuma nu s-ar putea spune ca noi trei (tu, Natalia Onofrei si cu mine) ne-am facut datoria de animatori initiatori pe blog, dar (din pacate) exista o forta inhibitoare mai presus de noi care amortizeaza rapid spre zero orice abatere de la conventionalismul clasic instaurat si promovat de catre Adore, fortata sa actiuneze asa din cauza unei de-formatii provesionale impecabile. Ca sa zic asa. 🙂

   Apreciat de 1 persoană

   • Chiar voiam să-ți spun că mie îmi place Natalia și mi-aș dori să mai comenteze câteodată pe blogul meu. Nu cred că se sperie ea cu una, cu două. Așadar nu cred că are nevoie de apărarea mea sau a lui Iosif. Ai răstălmăcit puțin vorbele ei și ai tras spuza pe turta ta, în maniera ta inconfundabilă și lucrul ăsta îmi face plăcere de fiecare dată. Dar nu cu orice preț. Dacă te cunosc suficient de bine, urmează să mă muștruluiești ca la carte. Ș-apoi ne-om iubi din nou.

    Apreciază

   • Pai si mie imi place Natalia, chiar mai mult decat s-ar putea deduce din comentariile de pe firul asta. Serios ca-mi place de ea. De altfel nu interactionez decat cu cei de care-mi place. Si asta tot serios. In plus si eu, ca si tine, sper (sincer si din toata inima) ca Natalia sa nu fie sperioasa si sa continue sa-ti comenteze-n blog macar ca si pana acum. Desi… la cat este dansa de dispusa e sa blocheze comentariile si persoanele ori chiar personajele care (din te-ai mira ce motive inchipuite) ii sunt incomode, tare mi-e teama de tradare. Totusi oricat de mult mi-ar placea Natalia. parca in principiu tin mai mult la libertatea de exprimare in anonimat si la dreptul la replica. Faptul ca l-a blocat pe X-ulescu ala doar pentru ca sarmanul tinea sa se exprime (d)in anonimat mi se pare intolerabil in context, iar faptul ca d-ei nici macar nu realizeaza grozavia faptei mi se pare a fi o circumstanta agravanta. Deh, fiinte formate in siajul Facebook.

    Să te muștruluiesc pe tine? Vai de mine. Niciodata. Si apoi am impresia ca te-am muștrulit nitel, deja (asa colateral) in mesajele care o vizau pe d-na Natalia Onofrei, sugerand ca ai tendinta de a trata formal si superficial comenariile si pe comentatori. De complezenta. Bunaoara chiar mesajul Nataliei Onofrei, in care d-ei, ca sa nu plesneasca de preaplin, vine sa-ti faca o destainuire despre o intamplare cu mare incarcatura emotionala, care pare sa o fi marcat sincer, iar tu ce faci? O tratezi la plesneala, exact asa ca si cum ai comenta un mesaj de-al lui Iosif sau alt zgomot de fond oarecare. Eu cred ca ea astepta de la tine ceva mai mult. Poate chiar sa iei atitudine. Sic. 🙂 Noroc ca au luat altii, caci altminteri sunt sigur ca d-na Natalia Onofrei, s-ar fi simtit tratata superficial si cu insuportabila nepasare. Ma rog, sper ca lucrurile acestea sa ramana exclusiv intre noi si sa nu te apuci sa i le spui si Nataliei.

    Apreciază

   • Mda. Îmi pare rău că-ți pare rău.

    Nici io n-am luat de coarne commurile lu’ Onofrei. Că ce draci să am io cu ea, la urma urmei. Sau ea cu mine. Putem trăi complet, una fără cealaltă, mult, și chiar foarte bine. Una peste alta, și mie îmi place Natalia, btw. Ca să vezi!

    Doar că asta cu nu rezist mai mult de 2-3 propoziții în ceea ce te privește, îmi pare că se repetă, și nu’i prea cusher, dpmdv. Dincolo de alte/celelalte considerente, prea mult miserupism. Mă rog. Da dacă tu zici că a’nțeles din prima mai toate.. și reacția ‘mneaei e parte din școala vieții magnacumlaude… ce să, să! Hai vorbă’napoi, dăcât. Așa să fie.

    Cât privește rocambolescul nostru threesome (+ voaioristul de serviciu;nu’i mai fac reclama)… chapeau. Face toți banii! Doar că prea epic pt un blog prea biciuit de convenționalism -cum bine spuneai.

    …mai aveam, dar musai să plec la muncă
    see you

    Apreciat de 1 persoană

   • I’m back.

    Știu, a trrecut ceva, da’ din cauză de prostu’ trump, am fost prinsă cu altele. So.
    Da’ ce-am vrut să mai zic, fuck me! gizăs! Mi’e așaaa de somn. Uf. A. Cu natalia cre’că ne-am lămurit. Ș’am avut oarecum ș’o referire cred, ce n-a prea plăcut adolescentei; la lizzuca, lizza, izza.. whatever. Da la ‘mneaei, oi reveni altădată, că oricum e legat de ce urmează; apropo de scriitori. Mai bine spus, ambițu’ unora de-a intra în tagma asta. Succes! ce să să?! Doar că… Casc. Stai umpic. Bun.

    Acuma mno, să nu creadă nimeni că am vreo oareșce contră cu ”mainoii” scriitori români. Să vină frate, n-am nica’mpotrivă. Da-n’pizda mă-sii de literatura pulii: transmite și tu ceva! Dă-mi emoții în pana mea.

    Gen
    https://petronelarotar.ro/poem-pentru-tata/
    i’am cumpărat toate carțile, btw
    Și mai sunt și alții.

    Mie prea somn. iertare,nu mai pot. da revin, cred.
    să’mi notez ca să nu uit
    literatură
    cărți
    autori
    online
    bani
    viitor

    Noapte bună

    Apreciază

   • Mie mi-a trecut de-acum. Somnul.

    So, im back. Again.Și da, ultima postare e literatură, bro. Adevărată. Da’ asta se știe demult. Poate fata, ce să, să?! Penultima postare m-a dezamăgit oleacă, da… Mno, io încă mai sper c-a fost totul doar o satiră adresată celora! Sper. Că doar dacă n-ai o viață ți se cuvine penultima… viață/postare.

    Și ca să nu uit- tot legat de literatura adolescentei, neapărat trebuie s’o spun, că tare mă mai roade. Nu știu cum și de ce, da’ mai mereu când citesc postările ei, gândurile îmi fug spre I Teodoreanu și Medelenii lui. Habar n-am. Ar trebui să reiau lectura medelenilor? Naiba știe.
    Bun. Să bifez și celelalte rwstanțe. Legat de cărți.

    De când scriitori, aidoma lu giginio becali, georginio copos, ori futicosul suprem, borcinio cristi și alții fără număr, onorabili dealtfel, pușcăriași, au intrat în glosa literaturii române, apăi-părerea mea, litera a căpătat valențe dăcât pecuniare. Dăcât! Literatura? Căcat. I’d love to know who cares! O fi bine o fi rău? O fi bine, bro, cum nu!!!instinctul meu de fată mare nu mă-nșeală, crede-mă. În câțiva ani (10?) prin librării doar ei vor fi.

    So. E o mare realizare să-ți dorești a publica realmente ceva?! No way. Rahat pe băț. Așa că Rebelo, mută-ți gândul, nu-ți dori asta. Investește în altceva. În ce? IT, cu siguranță!!! În 20 de ani nimic n’o mai fi cum a fost. Deja nu mai este. Beletristică în librării?! Hai să fim serioși. Totul fi-va online, trust me. Și…
    Divaghez un pic. Sau poate nu.

    Când puradeul cel mare și’a pus pirostriile, și s-a găndit să-și mute cuibul, am ajutat fiecare din cei responsabili, care cu ce-am putut. Ș’am si putut, ca să zic așa. Eu, cu firma mea de construcții, cuscrii cu ”mălai” fără număr, prietenii și neamurile cu daruri mai mult decăt onorifice, bla bla…Ca’n ardeal. No lungesc.

    Am fost invitați la inaugurare și.. După ce-am fost plimbată prin casa, dotată ultramodern, utilată la standarde premium, de fițe, bucătarie americana open space, 2 dormitoare, 2 bai, living open space, totul mobilat ultramodern.. fițe! ce mai?

    -Îți place, zice?
    -Wauuuu!!! murmur.
    -Și?!!
    … Mai dau o tură. Încă una. Încă..
    -Ce cauți mă’ntreabă noua familie din priviri?
    -Biblioteca. N-am văst. N-aveți nicio carte! O s’aveți cândva, nu!!!
    Șatunci m-a trăznit gândul: a mea e vina. Că poate d’aia. Paranteză.
    La noi, de sfintele mari sărbători, Paști, Crăciun, Sfântă Mării, dădeam iama-n biblioteca din dotare-de care eram tare mândră btw, și îi puneam pe amândoi să șteargă praful de pe cărți. Cu sârg, ce să mai.. Și m-am gândit că poate d’acilea să nu fi prins ei drag de cărți. Fizic. nu altminteri. Pizda mă-sii de treabă! Îmi venea să urlu.
    Dar..
    M-au luat de mână și m’au dus la un fel de birou cu sertare (6,8?) ce doar le atingeai și se deschideau singure. Iar acolo tronau aranjate la virgulă, CD-uri DVD-uri Stick-uri Joystick-uri manete, căști și multe din cele ce nu cred s’apuc a le utiliza vreodată. Erau de toate, pentru toți. Audiobook-uri, cărți în format pdf ori altfel, jocuri, lecții de lb engleză, germană sau franceză. și mai câte. Gizăs! ești proasă fă!
    Pe birou se afla o tabletă. În față un scaun.

    -Stai jos mamă! Dacă nu găsești vreo carte acolo, noteaz’o pe tabletă și…vine.

    Am musafiri. Plec. see you
    Gizăs! Iar era să uit esențialul. Adolescento, investește în IT. Editoare de text, microfoane, camere video… fă privat ce scrii, whatever, fă’ți un cont și cere banu’, fată. Unii o fac deja. 5 euroi, ori 10 per 1000 de cuvinte?! habar n-am. Tu cere. Că nu te costă nimic. De ce să bagi bani în buzunarele editorilor? Pt ceva ce nu știi când și dacă o să primești napoi?

    Gândește-te la asta. Sau nu.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s