Oameni

Râs cu lacrimi, plâns cu hohote

Abia acum mi s-a calmat telefonul, că, vezi bine, au fost sărbătorile, prilej de validare a apartenenței la grup. Că eu sunt ființă socială, chiar și sociabilă, dar nu din cale-afară. Aparțin grupului de bârfa de dimineață, grup care se sparge când se termină cafeaua din cești, adică în cinci minute. Fac parte și dintr-un grup mic de ieșit în oraș, și cam atât. Nu mă judeca greșit, că nu sunt antisocială. Păi, să mă vezi pe whatsapp: sunt în grupul de verișori, în grupul mama-tata-soră-mea, grupul de părinți și profesori, grupul de părinți fără profesori, grupul de fete (o prelungire a cafelei cu bârfă) și grupul oficial de serviciu, unde se postează diferite decizii, protocoale și alte chestii plicticoase. Grupul ăsta din urmă e cel mai mare, cuprinzând toți angajații instituției, dar și cel mai tăcut: aproape că uit de el. În zilele de sărbătoare nu trebuie să vă spun ce se întâmplă cu grupurile. Înnebunesc. Mai întâi e liniștea, care te sperie puțin: nu cumva au făcut un grup fără tine? Nu. N-au făcut, pentru că liniștea e tulburată de primul „la multi ani” timid. Și apoi, bing, bing, bing, urmează o chintă de „la mulți ani”, apoi, bing, bing, brăduți, globulețe, steluțe de zăpadă. Bing, bing, se încălzește atmosfera, poză cu aia-mică pe oliță (grup verișori), aplauze, pupicuri, inimioare. Poză cu maioneza tăiată, bing, grupul de fete, îmi pun ochelarii, măresc poza, fratee, uscatul e despărțit de ape, nu se mai drege maioneza asta… Iar bing, bing, plâns cu șuvoaie, față tristă, pistol la tâmplă, încearcă să pui apă rece sau lămâie. Brăduți, zăpadă, felicitări animate pe grup de părinți cu profesori, dublate și pe grupul fără profesori. Noroc că grupul de serviciu tace, suntem patru sute de angajați. Bing, aia-mică, grup verișori, ține lingurița în mână. Drăgălașă. Bing, bing, iar aplauze, pupicuri, inimioare. Hai, că s-a făcut seară și ne-am mai liniștit cu socializarea, că mi s-a încins telefonul. Dau să mă culc și, bing, „la mulți ani”,pe grupul de serviciu, că unul din noi nu s-a putut abține. Au intrat instantaneu treizeci de „la mulți ani” și dacă tot s-a spart gheața, bing, un banc, cu un proverb vasluian: bărbații și pantofii sunt la fel; dacă nu-i iei potriviți, te bat. Bing, bing, bing, și dă-i și râzi cu lacrimi, sute de râsete cu lacrimi. Apoi, bing, urări serioase, din inimă: „fie ca anul nou să…diverse chestii”, trebuie să mă mai gândesc cum e cu expresia asta, „fie ca..” Nu prea o înțeleg, dar ce știu eu… E miezul nopții și s-a făcut liniște. Simt cum adorm și bing, sar năucă: cineva a citit proverbul vasluian mai târziu, și, firesc, râde cu lacrimi. Bing, bing, vreo doi nefericiți slabi de înger clachează și… left. Nu-i credeam așa antisociali.

Categorii:Oameni, Proza scurta

Etichetat ca:, ,

19 răspunsuri »

  1. Faină frescă :))) și eu cam tot așa… nu știam că mai există expresia „fie ca”, poate din cauză că nu le citesc cu atenția cuvenită…
    P.S. eu le-am dat pe mute pe toate notificările, long time ago, in the beginning 😀

    Apreciat de 2 persoane

  2. M-am amuzat copios, ai ceva de lucru cei drept, apartenenta la un grup are avantaje enorme altfel cum ai putea oare sa simti ca esti prezent printre prietenii virtuali daca nu cu un bing-bang…….scuze big-bang…….. totul petrecandu-se in adevarata expansiune a universului virtual!!!

    Apreciat de 2 persoane

  3. Faina proza scurta SF. ! Merci ! Se pare ca esti 100% implicata si dependenta de „Matrix” ul virtual viral, chiar si în noaptea mintii & trecerii în noul an de gratie 0021 !
    Zile senine minunate, binecuvântate cu pace, bucurie, libertate si sanatate, drag Adolescentrebel !

    Apreciat de 2 persoane

      • Te intrebi retoric? Si daca nu, ce-ti raspunzi? Raspunsul ar putea fi: Cum e turcul si pistolul. Cine se aseamana se aduna. si/sau alte asemenea pro-verbe. Fenomenul Cumpanasu este foarte interesant sub aspect antropologic. Nu crezi? Nu crezi.

        P.S. Felicitari pentru depasirea varstei critice. Totusi indraznesc sa-ti re-comand sa nu te culci pe urechea asta. In vietile noastre multe vârste critice sunt. Ai trecut de una, vine alta. 🙂 Fiecare cu cumpanasul co-respunzator.

        Apreciat de 2 persoane

        • Cred că istoriile se repetă sau că există cicluri care se perpetuează infinit. Zi tu, nu-ți miroase a ev mediu? A foc de vrăjitoare? Dar stai liniștit, pe urmă vine renașterea. Pacat că nu ne privește. Cât despre vârste critice, nu trebuie să-mi spui, că știu.

          Apreciat de 1 persoană

      • Cred ca cei capabili sa se teleporteze un pic in ambianta epocii de aur (medievală per se) vor putea gusta un banc a carui cvasi-subtilitate, pe mine unul, m-a amuzat intotdeauna. Cica la intoarcerea lui Julius Caesar din Egipt acesta a strans poporul roman in Coliseum ca sa celebreze campaniile sale victorioase. A anuntat poporul ca vor fi trei luni de serbari si poporul l-a aclamat, mai putin un ins care a strigat:”Sa nu-l credeti, sa nu-l credeti…Toate sunt pentru curva de Cleopatra”. Julius Caesar si-a pastrat calmul si a zis „Bai taci din gura ca te arunc in groap cu lei”, apoi a continuat: „In cinstea victoriilor din Egipt poporul va fi scuti de impozite pentru un an de zile”, si poporul l-a aclamat, mai putin un ins care a strigat:”Sa nu-l credeti, sa nu-l credeti…Toate sunt pentru curva de Cleopatra”. Julius Caesar si-a pastrat iarasi calmul si a zis „Bai taci bai din gura ca te arunc in groap cu lei”, apoi a continuat: „Pentru trei zile la fantanile publice din Roma va curge vin in loc de apa.” si poporul l-a aclamat, mai putin un ins care a strigat:”Sa nu-l credeti, sa nu-l credeti…Toate sunt pentru curva de Cleopatra”. Julius Caesar n-a mai suportat si a ordonat. „Aruncati-l pe dobitocul asta in groapa cu lei”. Garda l-a infascat si l-a aruncat in groapa cu lei. Inainte de a fi sfasiat de lei, eroul nostru a mai apucat sa strige: „Traiasca feudalismul, viitorul glorios al omenirii”.

        Apreciat de 2 persoane

  4. Ia setează tu opțiunea aia să nu fii deranjată noaptea. Eu am doar câțiva favoriți care o pot face, pentru situații urgente. Altfel, între 22-8 toate notificările sunt mute. Că unii poate au insomnii, iar eu nu am.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s