Oameni

Adevărul despre demonul Bill Gates

Nu știe cum să răspundă la acuzația că prin vaccinarea pe care o susține din toți rărunchii se introduc în organismul uman nanoparticule manipulabile prin tehnologia 5G. Zice că ideea e atât de năstrușnică încât nu o poate combate. Ce poate spune, că e băgat la colț și demascat. E unul din șefii ocultei mondiale, dar, iată, că omenirea l-a deconspirat.

Care a fost momentul în care a devenit demon? Cred că știu. Cum stătea Bill într-o seară, s-a trezit să-și întrebe nevasta: ” auzi, Melinda, ce să facem noi cu atâția bani că nici să-i ardem în șemineu nu prididim? Să facem un oraș pe Marte?” „Nu, zice Melinda, tu ești genul ăla de tocilar, nu te prinde ideea. Lasă-i pe alții, că se pricep mai bine. Tu ai fi fost hrană pentru lei, dacă te-ai fi născut acum două secole. Găsește altceva.” „Atunci, Melinda, să facem filantropie, ce zici. Că eu chiar nu știu pe ce să cheltui”. Și Melinda a fost de acord. Acesta este probabil momentul în care Bill Gates a devenit demon, pentru că nimeni nu înțelege sintagma „nu am pe ce să-mi cheltuiesc averea”, în condițiile în care există alternative nelimitate: palate, colecții de mașini de epocă, insule în Pacific, târfe de lux, jocuri de noroc și multe altele, în care poți să te pierzi până la ultimul bănuț. Dacă Bill ar fi investit în orice altceva, ar fi fost astăzi un băiat de treabă, poate chiar un șmec. Un om norocos care se bucură de viață. Cine ar putea înțelege bucuria unui tocilar de a cheltui în campanii de vaccinare pentru eradicarea poliomielitei, ebola sau sars în Africa? Sau bucuria tocilarului de a investi în educație? Sau în canalizarea din țările africane? Nu, lucrurile astea nu sunt de înțeles, iar evidența este prea evidentă pentru a nu avea un substrat ascuns: e mai ușor să negi existența umanității la un semen al tău pe care nu-l înțelegi pentru că nu reflectă propria ta umanitate. În locul evidenței e mai ușor să crezi o bazaconie fantastică ce-ți vine la îndemână pentru a te scuti de unele frustrări.

Mi-a venit să vorbesc azi despre demonul Bill Gates pentru că am cunoscut o fată care se ocupă de niște copii desculți. Ea se omoară să-i încalțe, pe timpul ei, cu mașina ei, investind ce brumă de bani are la îndemână și o grămadă mare de suflet. Nu am auzit nicio vorbă bună despre ea. Dar am auzit oameni întrebându-se ce câștigă, cum vinde încălțămintea donată, cum spală bani și mai ales de ce face acțiuni filantropice. E evident că oamenii nu înțeleg ce o mână în luptă.

Concluzia articolului de azi e o întrebare: unde naiba s-a dus umanitatea?

Categorii:Oameni

Etichetat ca:, ,

85 de răspunsuri »

  1. Bănuiesc că nu o întreabă prea mulți dacă pot ajuta cu ceva sau dacă primește donații. Îi drept că românii nu prea au bani dar 10 lei cu 10 lei cu…. se adună.
    Dl Bill ar putea investi și mai mult că are de unde și… se va găsi cu siguranță un nebun să-i dăruiască înapoi glonte în cap, pt a scăpa lumea de anticrist. Vezi articolul anterior. 🙂

    Apreciat de 3 persoane

    • Dacă o pot ajuta nu o întreabă, dar oamenii mai donează, așa cum zici tu, 10 lei, cu 10 lei, mai ales de sărbători. Ar trebui să-i vezi pe copii cum o îmbrățisează și o pupă cănd dau cu ochii de ea. Acolo e toată explicația gesturilor ei. Și eu am văzut doar o filmare. Despre Bill…poate scapă teafăr, că nu se expune prea mult.

      Apreciat de 2 persoane

  2. Din lista ta cu alternative de cheltuit eficient bani multi, cel mai mult mi-a placut item-ul „târfe de lux”.

    Frumos articolul. Denota sensibilitate, luciditate si curaj. Serios. Stai putin sa vezi ce-o sa patesti daca afla „activistii” ca te-ai dat cu demonul. Mare noroc ai ca nu prea se stie de blogul tau. Ma rog, stie Iosif, dar cu el cred ca te descurci tu. Numai sa nu se crispeze cand o vedea pana unde ai putut sa mergi cu ratacirea si, cu o mana tremuranda, sa nu rateze butonul „send”, pentru binecuvantarile sale luminoase de noapte buna. 🙂

    Apreciat de 2 persoane

    • Asta face. Salvează vieți. E mai greu de înțeles gestul când are ca destinatar omenirea, și nu un X sau un Y fizici. Din punctul meu de vedere aici constă măreția omului Bill Gates, că nu face pomeni cu X sau Y, ci se adresează omenirii întregi. Propovăduiește cu adevărat egalitatea de șanse.

      Apreciat de 1 persoană

          • Nu e opinia mea! https://www.nomonoma.de/robert-kennedy-gegen-gates-globalistische-impfstoff-agenda/
            Apasa pe linkurile respective!
            Opinea mea e mai simpla: nimeni nu ajunge foarte bogat decat daca unii ajung foarte saraci! Si daca prin absurd unul foarte bogat vrea sa faca ceva bun pentru lume trebuie sa nu mai fie FOARTE bogat ca sa poata cei saraci sa nu mai fie foarte saraci! Ca-l cheama Bill sau altfel este egal! NU POTI AJUNGE FOARTE BOGAT CINSTIT si orice ai face dupa aceea lumea e cum e din cauza ta si nu o mai poti indrepta!

            Apreciat de 1 persoană

            • E o opinie, evident. A celor care lupta impotriva vaccinării. Dacă nu s-ar vaccina nimeni am trăi mult mai multe epidemii concomitent. Știi de ce nu ne temem de epidemia de poliomielită? Pentru că prin vaccinarea generațiilor a fost eradicată. Și, da! Vaccinul (de orice fel ar fi el) are o grămadă de efecte adverse, inclusiv boala pt care te vaccinezi, inclusiv decesul. E acel tribut plătit pentru salvarea de vieți. Că unii sunt bogați și alții săraci, iarăși e adevărat. Dar lucrul ăsta a început să se reliefeze încă din comuna primitivă, când unii au fost mai inventivi, câștigând teren în fața altora. Comunismul a încercat să schimbe lucrul ăsta, dar, cum știm, a eșuat.

              Apreciat de 2 persoane

              • 1.Nu sunt din principiu impotriva vaccinarii (ultima am facut-o acum cativa ani la cererea mea!)
                2. Vorbim de vaccinare in cazul covidului dar ea nu este una, e mai mult o hibridare!
                Eu nu vreau sa fiu hibridat cu nimic, imi sunt suficient mie si celor din jur ca om!
                3. Daca Dumnezeu a facut omul l-a facut perfect daca evolutia a facut omul l-a facut capabil sa supravietuieasca virusilor! Daca credem in evolutie sa o lasam sa-si faca selectia naturala! Daca credem in Dumnezeu nu il putem crede incapabil nici sa ne faca nici sa ne salveze!
                4. Eu am tot scris FOARTE BOGATI este o diferenta a fi bogat (si eu sunt pentru zeci de procente din lumea asta) si a fi foarte bogat care inseamna ca o mana de oameni detin mai mult decat restul lumii!
                4. Comunismul bazat pe materialismul dialectic era sortit pieirii de la bun inceput la fel cum este si neo-comunismul spre care ne indreptam!

                Apreciat de 2 persoane

                • Dacă vă referiți la metidologia de obținere a vaccinului, nici eu, nici dvs nu suntem capabili să ne dăm cu părerea, pentru că nu suntem imunologi. Putem să ne dăm cu părerea, cu totul amatoricesc și la o șuetă de seară. Ar fi frumos ca fiecare să fie specialist acolo unde lucrează, unde l-au dus studiile etc. Omul supraviețuiește multor virusuri, cu altele trăiește în regim de simbioză, altele îl nenorocesc și îl lasă în viață, și, în sfârșit, unora chiar nu le supraviețuiește.

                  Apreciat de 1 persoană

                  • Sunt medic veterinar si am studiat genetica cu Dr. Ciupercescu care mai tarziu a plecat in USA in cercetare asa ca am o idee despre ce vorbesc! La asta adaug parerile profesorilor in imunologie din Germania si de limba germana din tarile vecine care spun acelasi lucru! Pe cine sa cred pe Arafat? Eu am avut colegi arabi si stiu cum au terminat studiile in plus nu are habar de imunologie mai mult ca mine daca o avea si atat! Pe Johannis? Pe Cercel?Pai cu asta m-am luptat 14 ani pe alt virus si e ….un idiot!
                    IN principiu ai dreptate cu fiecare sa vorbeasca de specialtatea sa dar acum vreo 7 un prieten de al meu STRUNGAR a dat o conferinta la Bucuresti cu presa invitat de Dr. Marius Geanta. In sala se afla si un profesor de specialitate care a fost cam bagat sub pres de strungar! Sunt povesti? Dreptul tau sa nu crezi dar este o realitate trista a Romaniei!

                    Apreciat de 2 persoane

                    • Dacă nu sunt povești, înțeleg reticența ta. Dar trebuie să recunoști, mai cu seamă că nu ești străin de astfel de subiecte, că nu poate oricine vorbi cu atâta ușurință despre vaccin ca despre nu știu ce lucru diavolesc. Dumnezeu și vaccinul nu se exclud reciproc.

                      Apreciat de 1 persoană

                    • Cum spuneam eu care sunt credincios am cerut acum cativa ani sa fiu vaccinat! Orice lucru poate fi dumnezeiesc sau dracesc functie de folosire (baioneta sau bisturiul de ex)
                      Vaccinul actual are cateva probleme iar eu care m-am oferit ca cobai odata in viata mea (si inca sufar din cauza acestei decizii) nu mai risc inca odata! Sa o faca cine vrea insa e de datoria mea morala sa spun cand recunosc un posibil pericol!
                      Vaccinul e un mare pericol prin metoda noua folosita care poate avea efecte in generatiile urmatoare abia si prin faptul ca de fapt NU E STUDIAT dupa legile care stiinta (nu eu) le-a fixat!
                      Sigur multi vorbesc fara sa aiba habar dar e dreptul lor sa o faca! O face si Johannis sau Arafat!😉

                      Apreciat de 2 persoane

    • Adore imi dai voie sa te contra zic? (De parca ai avea incotro)… Mi se pare ca negi evidenta…

      Tocmai ca suntem capabili să ne dăm cu părerea, taman pentru că nu suntem imunologi… Daca am fi imunologi crezi tu ca ne-am (mai) da cu parerea? Important ar fi sa realizam (cat de cat) ca umplem spatiul cu vorbe si sa nu incepem sa credem (precum unii de pe aci) ca acestea ar fi fiind mai mult decat atat.

      Daca Dumnezeu a facut omul l-a facut perfect daca evolutia a facut omul l-a facut capabil sa supravietuieasca virusilor! Daca credem in evolutie sa o lasam sa-si faca selectia naturala!” – Corect. Absolut corect. Medicina ar trebui desfiintata si medici recalificati, iat surorile ar trebui sa devina frati. De cruce. 🙂
      ***

      Oricum decizia (individuala) de a accepta vaccinarea (revolutionara ARNm) nu are nimic s-a face cu stiinta ci exclusiv cu credinta. E o chestiune de incredere mistica si de intuitie. Nimic mai mult. N-are cum sa fie altceva. Tu ce credinta ai in privinta asta? Te vaccinezi obligatoriu sau nu? 🙂

      Apreciat de 2 persoane

      • Eu m-am vaccinat, conform credinței mele că fac un lucru util mie, dar mai ales celor din jurul meu. Mi-a fost frică de am murit, că am un teren alergic. Mi-e încă frică pentru efecte pe termen lung. Adevărul e unul singur: pandemia va trece prin imunizare și fiecare alege cum vrea să se imunizeze. Pentru curioși menționez aici și efectele secundare pe care le-am avut: în ziua vaccinării m-a durut brațul (dar m-a durut, nu glumă), a doua zi am avut o presiune în cap și un soi de febră musculară, a treia zi am fost ca nouă. Încă nu m-am transformat în zombi.

        Apreciat de 2 persoane

      • @Adore – Cred ca esti singura vaccinata de pe blogul tau. Nu ma aventurez sa zic „imunizata”. E minunat si încurajator că încă nu te-ai transformat în zombi. Te dog sa ne tii la curent in mod explicit cu evolutia ulterioara, ca sa nu fim fortati sa facem interpretari pe text si sa deducem din viitoarele tale proze posibilele efecte secundare ale „vaccinarii” tale. Nu de alta dar prevad ca vom fi niste incapabili in ale interpretariilor pe text (deh, n-avem toti filologia la baza) si ne-om certa ca chiorii. Esti tu sigura ca n-o sa simti efectele secundare peste vreo 10-15 ani cand o sa constati cu stupoare ca nu mai poti sa faci copii? Ma rog am putea sa-l consultam si pe dl. veterinar, aici de fata, care a studiat genetica cu Dr. Ciupercescu care mai tarziu a plecat in USA in cercetare asa ca are o idee (fixa dar idee) despre ce vorbeste, si care mai are si un unchiu de pe mama fetfebel la granatiri!… La Zolfarino ghe vale… in fine. Si tu te uiti in gura lui Iohanis si Arafat, doi venetici fara imunologie la baza, care vorbeste gura fara ei in contul globalismului imperialist. Nu?

        Apreciază

      • Nu stiu ce zici c-ai fi fiind aflat tu despre una alta, că eu unu, de exemplu, ca sa dau numai un exemplu, n-am detectat absolut nicio informatie in tot noianul de text generat de proza ta scurta (doar vorbe de clacă)… Datoria? Dreptul? Greu de apreciat… Dar poate ca altii n-or avea chiar aceeasi perspectiva fata cu fertilitatea, virilitatea sau cine mai stie ce… Ca ne-om lamuri sau nu ne-om lamuri, asta e, cu o oarecare probabilitate, absolut sigur, 🙂 ca sa zic asa, dar sa nu fie prea tarziu. Ca nu lamurirea e problema, ci viceversa.

        Apreciat de 1 persoană

  3. Eu văd foarte mulți oameni care nu și au pierdut umanitatea și acționează din preaplinul inimii. Și mai au și mintea sănătoasă. Mă orientez după ei când sunt pe cale să îmi pierd încrederea.

    Apreciat de 3 persoane

      • ioansperling pare a fi ambasadorul lui iosif, pe pamant, consulul, sosia, iscoada, trimisul special si plenipotențiar sau un simplu alter ego. Eeee. Reprezentantul in apocalipsa…

        P,S. Adore mi-a placut la nebunie chestia aceea subtila despre faptul ca tu respecti fiecare „opinie”, chit ca dl. ioansperling a reusit sa se eschiveze binisor de la atacul tau la „persoana” (negand c-ar avea vreo opinie)… D-lui este doar portavocea intelepciunii maselor. Atat si nimic mai mult. Spre deosebire de tine ( 🙂 ) noi unul draga Adore, avem respect in genere, pentru cei care au si formuleaza opinii, dar nu musai si despre opinii. „Opinia” altora pe care o promoveza onoratul d.ioansperling este de fapt o mizerie care nu merita niciun respspect. Nici macar nu-i o opinie. Sper ca d-l sperlinig, pe care-l asigur de intregul respect, consideratie si compasiune, sa nu fie aflect de lipsa mea de sensibilitate fata de „opinia” pe care o poarta d-lui de colo pana colo pe bloguri, de la fratele Marx citire.

        Apreciază

  4. Chapeau, pentru superbul articol !
    Am revenit din prima linie a „CoVidului 0021” si ne continuam comentariul, mai ales ca între timp prietenii vechi carpato-danubiano-mioritici au mai adaugat câteva comentarii ajutatoare, autohtone, originale.
    (999)Noi unA, îi compatimim pe alde, d-l Bill Gates, Mark Zuckerberg, George Söros, multi alti miliardari care au ajuns atât de blamati, devenind din ce în ce mai bogati în „pietre” aruncate de copilasi inocenti, inconstienti, lipsiti de educatie civica elevata si de cunostinta AAAE, pentru care simtim o autentica durere sufleteasca, stiind ca (la fel ca Noi unA) sunt plecati în pribegie (robie) din propria tara, lipsiti de caldura Gradinii Maicii Domnului milenara.
    O seara si o saptamâna magica, minunata, binecuvântata, cu liniste si pace sufleteasca adevarata, draga Adolescentrebel !

    Apreciat de 2 persoane

  5. Io mor de mor dupe lapidarii ăștia ce se vor (dăcât) numaidecât (și) spirituali.
    Și nu mă gândesc la nea Gheț Billă_Portiță. Că mno, nu mă bag io acolo unde se pricepe tot rrumânul: sport și banii altora; if you know what i mean! No way. Mă refer la lapidarii cuvântului-gen izzuca, ori maeștrii lapidari ai linckukurilor (părelolologi?)- gen moș vrabie. Gizăs!

    Auzi, cică:

    ”când anume, concret, a fost umanitate?”

    WTF! what the hell is this question ? You understand what you’re talking?
    Hai, mai lasă neții și bâști p’afară, în lumea reală. Că în lumea virtuală, în care mulți trăiți, umanitaea cam dă pafară d’atâta umanitate. Just saying. Io mai sper să-ți revii, zic. Da’ tre să faci și tu un efort. Oleacă de smerenie, draga mea… C-a’nceput să dea în clocot. Publicitatea. Ce-i mult cam strică. Lasă-i pe alții să te promoveze. Că aia cu ”despre mine să vorbiți voi”, și’n fiece articol să vorbești doar despre tine, nu bun, nu se pupă. Părerea mea. Da’ tu nu te lua după mine. Btw. Nu vreau nimic din tot ce n-am, vreau doar mai mult ce deja am… sau cam așa ceva. Îți mai amintești? Era ceva sublim. Și cre’că așa am ajuns pe blogul tău. Apoi…

    Da’ să revin la moș vrăbiuță ăsta. Gets the picture…. if you can:

    să-ți zici vrăbiuță, să fi învățat cândva c’o ciupercă(parazit prin definiție :lol:) și să te și mândrești cu asta, să ai un prieten strungar ce ține’o conferință (gizăs!) miticilor,(poate la vreo scară de bloc) avându-l invitat pe dom doftor geantă… ș’un profesor de specialitate (cre’că’n strungărie :lol:) făcut praf de … vulg… Hm .

    Se poate mai mult ? Nu cred.
    Astai românica reală (?!)
    Fuck, sper că Nu!!!!!!!!!!!!!!

    (da virtuală… e cu siguranță!)

    PS.
    dom doctor moș vrăbiuță, că tot văz că ieșteți din branșă. am și io problemă mică cu vulva.(de ”pinolină” (Kaya Kalpa, pt cunoscători) -partea întunecată- nu te întreb, c-acolo’s prea multe aparaturi și’i mai complicat; poate doar strungarul matale să poată să… mai știi)
    pot apela la d-voastră? Nu nu-i grav tare, cred.
    da’ tare mă mănâncă.

    Un linkcuculeț, ceva?!

    Apreciat de 1 persoană

      • A, nu! ce-ți veni? Alde dintr’astea nu-mi prea opintesc feng shui-ul, stai liniștită.
        Puțin disconfort la burtă.. apăi da, nu zic nu. Și cam atât. Da’ și asta.. nu-i cine știe ce.C-o tratez undoi cu o rețetă veche de la bunica: cunilingus cu deștu’ fuckyou (ăla lung!) la omuleața din cerul gurii și imediat după orgasmul la buda din dotare, și instantaneu deci, pac ș’o clismă cu de la 3 patru pahare de vin în sus. Pe cale bucală, dăăă! nu de aia… inversă; firească altminteri. Nu dă greș niciodată, crede-mă.

        A, bine că mi-am amintit.
        Apropo de Bill-ul tău. al nostru defapt.
        Că și io mi’s oleacă de pretină cu el. Stai să vezi.
        La ceva vreme după clisma de ieri, n-am mai avut răbdare și l-am sunat. Cum pe cine? Pe Gheț ăsta. Dacă vrei îți dau nr. lui. Da’ mai întâi hai să-ți povestesc cum ne-am cunoscut. Nu, nu la vreo conferință d’aia simandicoasă cu strungari sau llăcătuși ori instalatori ce orătăcesc (ăsta e un cuvânt mai nou, nu cre’că-i prin dex; da simt că se trage din dăcât substantivul orator-pt neinițiați) ore-n șir despre IT ori AI și alte trebi grele pt minți subțiri dă firmă. Nu, nicidecum. M-a sunat el. Ce? nu mă crezi! Treaba ta. Bun. Deci m-a sunat, și m-a invitat la el acasă. Nu poci pentru care să zic că pen’ce. Asta nu pot. Da’ să vezi pocinog.

        -O cafea, viski, ceai? zice
        -vi vi viski zic eu bâlbâindu-mă alintat americănește.

        Bă ș’atunci.. paff! după prima guriță de alcool, am simțit pt prima oară ne-Dumnezeirea. Ăsta mi-a pus cipul pe limbă’n qizda mă-sii. Cum care cip? Ăla de recunoaștere facială, dăăă. Că parcă ești dorel, nu alta. Ș’apoi de aia: pe mine nu mă prea poți face cu fața. Că io numa ce văz o față, și cipul satanei pac pac și bing bing, mi-arată tăt. (a ta arată bine, nu mai întreba). Și nu mai pot închide gura și-mi ies vorbe(le) singure. Asta e, ce să csf. Acuma că m-am cam învățat cu el mi-a fost jenă să-l rog a mi-l scoatew. Ba chiar îmi place. Îmi duc crucea pe mai departe, fie ce-o fi.
        Ioi ce m-am lungit.
        Cipul!

        despre ce am vorbit cu el ieri la telefon, măine. de om trăi

        Apreciat de 2 persoane

      • Aud.

        Da, am blog.
        Da’ cine n’are! Cu toate că azi, nu-i o mare treabă. (sau poate că e: că prea multe’s de rahat; treabă mare asta 😆 indeed) Că azi, ca să fii în lumea bună- fancy-trendy (șmecher-la modă, I mean)- apăi nu exiști dacă n-ai blog + cont pe goagăl, iutub, face_buce(la propriu), tuităr uațap și toate câte-or mai fi. Btw, am o prietenă care le are pe toate. Înainte de asta, ne întâlneam de 2 trei ori pe săptămână. Ba ea la mine, ba eu la ea. Uneori la vreun restaurant, cofetărie sau pur și simplu pe o bancă-n parc. Acum…

        -Salut, ce faci, de ce nu răspunzi?!
        -Scuze, eram pe facebook. Hai la mine.
        Și m-am dus. Aia a fost ultima dată. Cănd am văzut cum i se rostogolesc ochii ca la păcănele, când la mine când la telefon… mi’am zis că nu pot participa -ca prietenă la strabismul divergent pe cale de ”instalare”.

        So. Am blog. de celelalte nu.
        Ba, să nu mint, am un canal de yutube; dar n-am mai postat demult.
        Cum am ajuns să am și de ce mi-am făcut blog, ș’apoi de ce l-am făcut privat, am povestit pe arca lu’ Goe ‘nainte de-a coborî în nici nu mai știu care port. Și căruia- spre rușinea mea, nici măcar nu i-am mulțumit pentru minunata călătorie. O fac acum. MULȚUMESC Dl. Goe!

        Așa că iartă-mă, dar chiar nu vreau să mai reiau subiectul. Iertare.
        Dar te asigur și pe tine că n-ai pierdut nica senzațional. Doar niște introspecții personale despre tot și despre toate într-un limbaj uneori mult prea pestriț și colorat pt unele urechi ultrasensibile; neaoș totuși. Și crede-mă, n-am trecut pe privat din absolut nici un motiv dintr-alea care le-ar putea trece unora prin căpșor.
        Nu-mi pare rău. A fost cea mai bună decizie.

        Cât despre clisma cu cafea și ăi 20 de ani…Thanks, no thanks. După eradicarea tabagismului, cafeaua nu mai are aceeași savoare. M-am străduit, dar nu mai pot. Mai beau uneori, dar foarte rar și foarte puțină. Și când mă gândesc că pe vremuri consumam și 2 litri pe zi.. o tempora! Iar cei 20… pen’ce! Ca s’o iau de la’nceput? Mi-a ajuns. Oricum i-am trăit full și de vreo 5 ori. ăia 20. Nu mai vreau. Aștept senină viața următoare. Că-n asta le’am cam făcut pe toate. (sper să nu fiu vr’o vrabie-n următoarea, ori frigider.. că la câtă carne mi’o fi servit moș vrăbiuță-n gând…)
        ..

        ‘Mnezeule!că deja’i mâine. noapte bună

        Apreciat de 1 persoană

      • Conform statisticilor furnizate de WordPress acesta este mesajul cu numarul 70 de pe acest fir. 🙂 As vrea insa sa ma refer la precedentul mesaj cel de la pozitia 69 in care Nostrastella ii multumeste d-lui Goe pentru minunata călătorie efectuata pe arca lui Goe (?!). I-as zice „you are welcome, anytime”, daca n-ar fi mai potrivit (a) sa-i zic: „placerea a fost de partea mea”. 🙂 Intr-o lume in care se practica cenzura fara limite este reconfortant sa vezi ca mai exista cate cineva care reuseste sa o evite si sa vorbeasca cat de cat liber. Uite chiar si pe blogul acesta este instituita o cenzura severa patronata chiar de buna noastra gazda, cenzura instituita aparant de si intru conservarea bunului simt. Este promovat si incurajat (subtil) conventionalismul, formalismul, auto-cenzura, prudenta excesiva si superficialitatea (aparent in numele tolerantei si al civilitatii)… in fapt intru sustinerea comoditatii si confortului (catorva variante de confort) si mentinerea traficului si audientei la limite care sa justifice cat de cat postarea prozelor de pe blog. In mod normal Adore (adorabila noastra gazda) se implica emotional doar in scrierea prozeolor oferite in dar cititorilor. Dar in privinta comentarii comentariilor celor care se prefac ca-i comenteaza prozele, d-ei are setat un standard automat de neimplicare emotionala. Ei bine se pare ca Nostrastella este singura care a reusit sa o scoata pe Adore din pepeni si din standarde si sa o faca sa puna (fara voia ei) un pic de sentiment in raspunsurile acordate (altminteri acordate conform protocolului formal prestabilt, spre incurajarea si pastrarea vizitatorilor cuminti). Motiv pentru care nu pot spune decat bravo Nostrastella.

        P.S. Normal ar fi fost (!) ca in subsolul acestui articol (care nu este) despre Bill Gates numaratoarea comentariilor sa se fi terminat la 66. Cum Adore a ratat momentul de a posta o noua proza la tzanc, s-a ajuns la un 69 destul de sugestiv. Imi pare cumva rau ca nici aceasta varinata de incheiere apoteotica este perturbata de mesajul 70.

        Apreciat de 1 persoană

      • Nu cred ca raceala imimii te impiedica de la implicarea emotionala ci prudenta excesiva si luciditatea. Probabil ca la o prima evaluare iti iese ca pierderea confortului (care ar urma renuntarii la pastrarea (echi)distantei), n-ar putea aduce niciun castig important care sa compenseze pierderea acestui confort calduz. Nu numai ca te-ai lega in zadar la cap (nedurandu-te) dar ai risca sa mai si pierzi ceva, cine stie ce. Daune colaterale. Asa-mi imaginez ca se intampla 🙂 lenea si teama, nu raceala… Dar in fine, ce-ti pasa de niste lucruri din imaginatie? 🙂

        Apreciat de 1 persoană

    • Ioi, că cineva are nervi…” e o idee neterminata… lasata in aer cu rea intentie (proces de intentie)… Ca de exemplu si pe mine mă inerveză nervosii dar numai ăia care n-au dreptate si sau stau prost cu luciditatea. Acuma nu cred ca tu ai putea sa spui ca mesajele nostrastellei in general si acesta in particular n-ar musti de dreptate si luciditate (in ciuda stilului căutat faulkner-ian). Fata are dreptate si are chiar nitel de dreptate să se nerveze un pic. In context… Ma rog. imi dau si eu cu parerea desi nu sunt imunolog, ci din contra. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  6. Maiculta ce iures poate starni un articol dragut, la obiect, pertinent care prezinta o stare de fapt si anume diferenta dintre omul modest care din iubire ajuta si e judecat si omul putred de bogat nepasator. O cascada de comentarii dracute care eu cred ca au fost declansate automat de spiritul din demon. Despre Gates numa de bine ca e si el om cu bune si rele no comment. In legatura cu fata aici situatia este dureroasa ca sa ajuns a fi judecate, analizate si hulite fapte care ar putea fi evidentiate, sprijinite si copiate. Mie mi-a placut articolul. Bravo

    Apreciat de 2 persoane

  7. @Adore – Se pare ca Ludmila (sau Natalia, nu-mi amintesc exact) n-a trecut testul de anduranta si n-a mai aparut cu comentarii pe aici, desi prozele propuse au fost destul de generoase (as zice). Oare in decizia ei (involuntara) de abtinere de la a mai comenta pe blogul tau, a contat mai mult indiferenta cu care ai tratat-o tu, sau neindiferenta cu care a tratat-o dl,Goe? Tu ce crezi? 🙂

    Also, ce parere ai? Dl. Sperling (ca altminteri nu pot sa-i zic) va trece testul de anduranta sau nu? Noi unul speram sa-l treaca intrucat are potential (de interlocutor) si ne si place de d-lui (presupun ca si tie)… si ar fi interesant sa-i mai auzim „opiniile” din cand in cand. Ma rog, fiecare cu sensibilitatile si limitele (limitarile) sale. Exagerez? Tu cu consideri? Stii foarte bine ca este suficient sa consideri. Eu asa consider. 🙂 (Si trollii (se) considera, nu-i asa?)

    Apreciat de 1 persoană

    • E de înțeles. Cred că întâi se asigură dacă dl Goe e pe fază (sau de pază). Nu ești ușor de digerat și ție îți place asta. Pentru cei cu simțul umorului, capabili și de autoironie, calitatea și șarmul tău tocmai de acolo se trag. Și felul tău (și al nostrastelei) de a vedea esențialul, chiar dacă nu îmi pică bine mereu.

      Apreciat de 1 persoană

      • Ma flatezi. Preventiv am impresia. Vad numai esentialul care-mi convine. S-ar putea insa ca avantajul (relativ, cå de, ne-am nascut dupa Einstein), ar fi acela ca, in cazul personaului de fata, discrepantele intre esentialul vazut si esentialul care-mi convine sunt (mult) mai mici deact aceleasi discrepante in cazul altora. Zic si eu, incurajandu-ma sub lupa. Cine se afla de aceeasi parte a lupei cu soarele este in control nu? Nu risca sa se arda. 🙂 In rest, lupa mareste si releva detalii in ambele sensuri… pentru ambii privitori…

        Apreciază

      • Imi privinta d-lui Sperling mi-ar parea rau sa stiu ca prezenta pe fază de pază a d-lui Goe i-ar putea inhiba manifestarile, mai ales ca au ramas totalmente nelamurit subiectul spaimelor sale legate de faptul ca noul vaccin anti-Covd (ARMm) ar echivala cu o modificare genetica a persoanei sale. Si cand colo nici vorba de asa ceva. Daca domnia sa, care e veterinar, si are pregatire in domeniu CREDE (si mai si CREDE ca STIE) asa ceva, iti dai seama ce poate fi in capul altora (gen Iosif)? Comedie in toata regula, ceea ce, as zice ca nu e rau, intrucat eu am tinut si tiu la umor. 🙂

        Apreciat de 1 persoană

      • Frumos… cliseu. O fi… In tot cazul e misto ideea ca lumea ne-ar datora (cumva) exisitenta, propria ei existenta… Este o idee prea adanca si prea contorsionata (si un cliseu foarte bine ales) ca sa ma mai apuc acum s-o deslusesc in faptul serii… Noapte buna! 🙂

        Apreciat de 1 persoană

  8. N-as vrea nici sa pun paie pe foc, nici sa reincalzesc supa acestui articol (pierdut si asa printre comentarii), ci doar sa adaug un… corolar la corola: Cica Bill Gates becomes largest private farmland owner in US with 242,000 acres… Adica Bill Gates a a devenit cel mai mare latifundiar din America (mai mare chiar si decat Gigi Becali), avand in posesie treenuri agricole de circa 60.000 de hectare… (e o stire cat o ocazie pentru Mr. Vrabie sa exulte cu un tril impotriva suspectului Bill, prea bogat ca sa fie adevarat)…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu