Dragoste

Vrăji de Dragobete

Ce puteam să fac în această frumoasă zi de aproape primăvară, în care se sărbătorește dragostea, se visează ursitul și se fură sărutări? Am considerat că e o zi numai bună de a face curat în mailuri, de a goli coșurile de gunoi pline (virtuale) și de a face ordine prin spamuri. Apoi am făcut ordine și prin coșurile de gunoi, ciorne și spamuri de pe blog. L-am eliberat din spam pe Iosif, cu vreo două comentarii, am șters niște rugăminți disperate de a juca niște jocuri de noroc, am șters niște invitații la chaturi pentru adulți și a apărut spamul care mi-a atras atenția. Comentariul era lung, cu ortografie corectă și coerență agreabilă și îmi vorbea despre viața mea personală. Comentariul, la unul din articolele de pe blog, semnat de o vrăjitoare-tămăduitoare, îmi aducea la cunoștință că, deși sunt căsătorită, am nevoie de ajutor pentru a-mi dezlega dragostea legată. Că el nu mă iubește și are pe alta, de care eu nu am habar. Că ea, rivala mea în dragoste, mi-a făcut farmece de urât și că el nici nu mă mai poate vedea în ochi. Dar, să stau liniștită, că ea, vrăjitoarea-tămăduitoare, mă dezleagă de farmecele de urât, și relația noastră se va îmbunătăți considerabil. Doar să-mi fac o programare, de Dragobete cel mai bine că atunci e mătrăguna puternică. Și să aduc și un ban de argint, necesar a fi sacrificat în toiul vrăjilor de desfacere de farmece. Și să stau liniștită, că se vor folosi doar tehnici de magie albă, făcute cu credință în Dumnezeu, iar la magie neagră apelăm doar ca ultimă soluție.

Am râs singură jumătate de ceas, imaginându-mă dansând goală și despletită sub lumina lunii, în jurul buturugii de mătrăgună. Cu programare, evident. Oare pot face plata cu cardul, că-mi imaginez că banul de argint nu se pune ca plată. Tot râzând, am recitit comentariul din spam și l-am șters.

Iată vine și el acasă și, ca niciodată, mă uit la ceas: o oră întârziere. Mmm…pe unde-ai fost, că e târziu(eu). Am venit pe jos că-i frumos afară (el). Auzi (eu)…noi avem o relație bună? Mm, se poate și mai bine (el, după un moment de gândire). Și apoi el a ridicat capacul de pe oală, să vadă ce avea să mănânce, iar eu m-am găndit prostește că nu m-a pupat de bun găsit. Că dacă eram cealaltă…

Auzi (zic eu), dacă te prind cu vreuna să știi că nu mă duc la vrăjitoare, dar îți fac un ceai de mătrăgună direct, și ți-l dau la micul dejun cu pâine prăjită, unt și dulceață. Așa să faci (zice el râzând), dar, mai bine hai să mâncăm ceva fără mătrăgună.

Nu cred în vrăjitoare, farmece și descântece sub clar de lună, deși am auzit multe povești ciudate. Cred în relațiile construite în timp, în încredere reciprocă și în dragoste, de orice fel ar fi ea: cu năbădăi, tihnită sau neînțeleasă. Din când în când, o vrăjitoare poate face o magie, punând puțină sare și piper într-o rutină domestică: eu am fost, pentru scurt timp, o nevastă vigilentă și geloasă; el a fost, pentru scurt timp, mândru că a produs o criză de gelozie. Doar de Dragobete.

Categorii:Dragoste, Oameni

Etichetat ca:

11 răspunsuri »

 1. vrăjitoare poate face o magie, punând puțină sare și piper într-o rutină domestică: eu am fost, pentru scurt timp, o nevastă vigilentă și geloasă; el a fost, pentru scurt timp, mândru că a produs o criză de gelozie”. Îmi place mult umorul tau sau sarcasmul sau ce-o fii..
  Mulțumesc mult! Seara buna! 😘❤️

  Apreciat de 2 persoane

 2. Merci pentru eliberarea din spam ! 🙂 😀
  Parca totusi, ceva farâme de adevar s-ar afla în orice mit, legenda, basm, balada, însa perceptia omului este limitata la cele 5-6 simturi ale realitatii legilor bio-fizico-chimice, aparente, obiective 3D, iar explorarea, cautarea, cercetarea si experimentarea,multiversurilor de dincolo de aceste aspecte primare, joase, sunt pentru masele ignorante, înspaimântate si preocupate de iluzia moartii, doar povesti sf. nedemne de luat în seama si studiate.
  O seara magica, magnifica, binecuvântata, în povesti cu dragob(a)eti învesmântata, drag Adolescentrebel !
  P.S. Ce i-ai facut d-lui Goe ? Parca viata e pustiu fara dânsul ! 🙂

  Apreciat de 3 persoane

  • Ca să nu mai rămâie repetent și anul acesta, D-l Goe desfășoară o activitate de aprofundare a cunoștințelor. In speranța ca va obține un 5 la buna purtare și își va petrece vacanta de vara în Insulele Turks și Caicos. Aceste insule se afla la sud-est de Bahamas, la 914 km de Miami.Stai liniștit Iosif, ca apare el la un moment dat. Cu apariția ii este ușor la fel de ușor cum ii este trenului accelerat sa ajungă-n gara la București. Cu dispariția ii este dansului mai dificil ca de nu are totuși veleitățile lui David Copperfield și prin magie sa se evapore. Oricum eu iți doresc un sfârșit de săptămână frumos și ție, și Adorei, si lui D-l Goe, chiar si Nostratellei si tuturor celor care vor sărbătorii Dragobetele în acest week-end. Cele bune!

   Apreciat de 2 persoane

   • Merci, draga AdriAna !
    Mi-e ca toate aceste personaje virtuale, în gaurile negre vor dispare, metamorfozate de pseudonime ireale, banale, în dimensiunile multi versurilor sau prozelor paradoxale. 🙂
    Dincolo de traditii, etichete, stelle, barci, legende, simboluri albe-negre si adânci, (999)Noi unA va dorim din inima, etern tineri, sanatosi, fericiti si iubiti în AAAE Sa Fiti !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s