Oameni

Tinerețea e atitudine

Și bătrânețea la fel. Ultima dată când mi-am exersat tinerețea, într-un loc plăcut, plin de energie, cu muzică, coctailuri și flirt, am fost atât de obosită încât mi-am propus s-o las mai moale. Mi-a venit să râd de lăsatul mai moale, că nu e ca și când aș ține-o tot într-o petrecere. În cazul de față, lăsatul mai moale echivalează cu „n-o să se mai întâmple, nu mai fac altădată”. Mi-a plăcut foarte mult și am simțit că sunt tânără, că nu prea aveam cu cine să mă simt bătrână, dar nu mai fac, mai ales dacă a doua zi am de lucru. Media de vârstă a petrecerii era puțin peste vârsta majoratului, cu ajutorul meu, bineînțeles, că puneam umărul din greu la creșterea mediei de vârstă. Generația Y, prin cei câțiva reprezentanți cu nasurile în telefon, vorbeau o altă limbă, din care înțelegeam doar interjecțiile și conjucțiile. Aveau și ei de lucru sau cursuri a doua zi, dar nu păreau afectați în vreun fel. Dimpotrivă, păreau gata să plece de la petrecere direct la serviciu. Dacă vrei să fii tânăr, poți să încerci și tu, că asta înseamnă tinerețea: atitudine. Adică să treci printr-o petrecere și să nu mori (cel puțin, nu imediat). Să nu te doară capul din cauza zgomotului, pardon, a muzicii, să înțelegi ce se vorbește în jurul tău (nu-i ușor, c×aie, poate doar puțin kinki; vocabularul îmbătrânește mai repede ca tine) și să te prefaci că mănânci, în timp ce nubilele mileniale fără stomac se hrănesc cu snaksuri și maioneze. Aerul e electric și alcoolul îl face neobrăzat-electric. Flirtul plutește în aer și aproape că îl simți fizic, tinerețea emană feromoni și sângele fierbe în vene. Te uiți în jurul tău și știi că după atâta gălăgie dinamică, ăștia micii se vor duce să facă sex, ușor amețiți și plini de energie, pe unde apucă și cum pot, că locația nu contează. Tu, contaminat de tinerețe, înțelegi perfect cum vine treaba și îi privești cu drag și cu puțină milă: săracii de ei, sunt niște sclavi ai dorințelor trupești. Ai și tu dorința ta indiscutabilă, să ajungi acasă cum oi putea, să te speli pe dinți, să-ți pui pijamalele cu oițe verzi și musai să-ți dai cu cremă pe față. Pot fi incriminate râuri de petale de trandafir, pahare cu picior înalt și așternuturi de satin; dorința ta va rămâne fermă, de nestrămutat și ți-o vei îndeplini așa cum orice femeie știe să-și împlinească dorințele. Te vei culca în așternutul de satin, cu fața în sus să intre crema în piele, confortabilă în pijamalele verzi cu oițe, ignorând pahare cu picior înalt sau râuri de petale de trandafir. Adormi mulțumită, cu sentimentul binefăcător al împlinirii și poate că ultimul gând dintre veghe și somn e un gând prietenesc și plin de compasiune pentru eforturile erotice ale ălora mici. Hai că am fost tânără și azi! Că doar nu contează vârsta, ci atitudinea.

Categorii:Oameni

Etichetat ca:

27 de răspunsuri »

 1. Marius Tuca, cu cai verzi, tu cu turme si cirezi… 🙂 ))
  „Peste tot numai antene,
  ce emit prin sateliti,
  semne rele despre vreme,
  si stiri false cu multi…biti…”
  O zi relaxanta, minunata, în toate aspectele vietii reale, binecuvântata, draga Adole…!

  Apreciază

 2. Pai stai putin, ca nu sarim asa, direct, din bArca 😅 tineretii in cea a batranetii (care nu vine mai repede decat trebuie daca nu o chemam noi si nu-i trantim usa in nas daca vine neinvitata!), intre cele doua faze se afla altele, printre ele fiind maturitatea, cu perioadele ei de maxima inflorire si stralucire.
  Vis-a-vis de batranete chiar imi doresc sa o ating, mai ales ca in vreme de holera s-a aratat ca nu e deloc simplu.
  La ultima petrecere cu „tineri” s-a lasat cu droguri, alcool si sex in cele mai imposibile locuri. Desigur nu in ce ma priveste, eu fiind spectator deloc amuzant si amuzat!😅

  Apreciat de 1 persoană

 3. Adore, eu nu cred ca este chiar asa de greu sa te zbengui la 99 de ani, sa tragi la masea pana sangele fierbe, sa tragi pe nas, sa urli, sa dai muzichia la maxim, sa te distrezi pe cinste. Poate, poate ceva mai greu e cu sexul pe unde apuci, dar nu intram in detalii adica in intimitati. La final poti sa te ungi cu gerovital in asteptarea urmatoarei fieste. Poti face orice indiferent de varsta, oriunde, oricand, totul este sa vrei, sa poti, sa ai cu cine, sa ai cu ce.

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s