Oameni

Iubitorilor de petarde

Nu comentez în niciun fel iubirea de petarde. Să zicem că fiecare e liber să facâ ceea ce îi place, dar o condiție de minimum bun simț este să nu-i deranjezi pe ceilalți.

Pe mine petardele nu mă deranjează deloc. Nu mă deranjează, ci mă sperie: buuuum, fix sub fereastră și mirosul de praf de pușcă se răspândește în toată casa. Butelia…e primul meu gând și-mi imaginez o explozie teribilă care m-a lăsat fără pereți. Apoi îmi aduc aminte că nu am butelie.

Știu iubitorii de petarde cât de tare se sperie un copil mic și cât de înspăimântat poate fi el pentru că nu înțelege ce se întâmplă? Știu iubitorii de petarde cât de tare tremură un câine de frică atunci când pocnește o belea de-asta în urma lui?

Categorii:Oameni

13 răspunsuri »

  1. Nici mie nu îmi plac. Una este când e spectacol pirotehnic autorizat, la vreun concert, la vreun Revelion, și atunci îmi plac artificiile luminoase de pe cer, dar nu înțeleg rostul tuturor pocnitorilor care fac gălăgie și sperie copii, căței, bătrâni. Și pentru bătrâni este la fel de greu, că au reminiscențele bombardamentelor din 1944, pe care le-au trăit copii sau adolescenți.

    Plus că e periculos și pentru loaza de copchil care dă petarda, să nu-i explodeze, Doamne ferește, în față, și pentru victima inocentă care poate trece pe drum în momentul acela… E Urgența plină de astfel de accidente în fiecare an și nu se mai învață minte…

    Apreciat de 1 persoană

  2. Are ceva cu inteligenta si cu gradul civilizație, cu empatia pentru cel de alaturi. Am o familie in vecini de calabrezi care in privinta inteligenței se lupta de o viată intreaga pentru supremație cu … o râmă! Toți impotriva la o singură râmă! Până acum orice râmă ii „bate” detasat! Sigur cu banii nu stau de loc bine sau altfel spus stau cum stau cu inteligenta insă pentru nimic in lume nu ar renunta la bubuielile din noaptea de revelion chiar daca asta ar insemna sa înceapa anul fara tigari si sa caute prin gunoaie dupa sticle de pe care sa ridice garantia! Că nu-i doare capul ca vecinii nu sunt incantati nici de zgomot nici de gunoiul care il lasa in urma lor e una, dar au un caine care reactioneaza si el ca toti câinii și pe care il „iubesc” la fel de mult cum iubesc pe cei din jur!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s