Oameni

Un pui de hipopotam alb a fost găsit într-un heleșteu din Slobozia

Un localnic din Slobozia a descoperit cu uimire în această dimineață un pui de hipopotam alb care se bălăcea într-un heleșteu. După primul moment de stupoare, localnicul a putut observa că hipopotamul era speriat și foarte afectuos, încercând să se gudure pe lângă om. Răspundea la comenzi simple precum „șezi” sau „aport”. Autoritățile au fost anunțate imediat și micul hipopotam a ajuns într-un adăpost pentru animale abandonate, unde și-a făcut repede prieteni. Cel mai bine pare să se înțeleagă cu Pepa, o cățelușă bichon care l-a adoptat imediat. Hipopotamul nu era microcipat și, din această cauză, stăpânul e greu de identificat.

Acest articol reprezintă o știre falsă și, în același timp, un experiment personal, prin care vreau să verific variațiunile de trafic asociate cu un titlu bombastic și cu o știre neverosimilă. Rezultatele micului meu studiu vor fi făcute publice în cel mai scurt timp posibil.

Categorii:Oameni, Social

Etichetat ca:, ,

36 de răspunsuri »

    • Nu-mi explic în niciun fel cum știrile de tipul acesta pot avea credibilitate, în timp ce alte știri, care reflectă adevăruri evidente, sunt puse la îndoială. Rezultatele preliminare ale studiului meu😀 nu arată mari modificări de trafic. E posibil ca știrea mea să nu-și fi găsit publicul țintă.

      Apreciat de 1 persoană

      • Este un loc comun faptul că titlul atrage, invită și incită, vinde!
        De AICI se naște curiozitatea multora, fapt de care s-a profitat și se profită.
        Că după parcurgerea materialului UNII se lămuresc despre ce este vorba, aproape că nici nu mai contează!
        Maurul și-a făcut datoria! Cine știe, poate că a luat și potul cel mare!
        Așa că, nunta merge înainte…

        Apreciat de 1 persoană

  1. Ei da, asa mai vii de-acasa. Ai ales un titlu un pic mai interesant decat data trecuta ( 🙂 ) Dar inca mai ai de lucru. Fii atenta exemplu: Doi angajați care și-au făcut selfie cu Maradona în sicriu au fost asasinați! Imagini ȘOCANTE.

    In privinta rezultatelor aparent irelevante ale experimentului tau vizavi de impactul asupra traficului ar fi de mentionat un prim efect notabil: l-ai blocat pe Iosif cel limbut care pur si simplu n-a stiut ce sa(-ti) mai zica. Nici macar ca-ti ureaza o noapte buna si luminoasa n-a mai fost in stare sa îngâne.

    Apreciat de 1 persoană

      • Nu, nici vorba. Altundeva m-a mâncat pomenindu-va. Nu stiu de unde (si de ce) ati venit cu „limba”. In fine, nu conteaza. Importatnt este ca ati raspuns prezent la apelul nominal, demonstrand (daca mai era nevoie) ca, de data aceasta, nu absenta din zona v-a impiedicat sa plasati obisnuitele comentarii ritualice pe sub prozele scurte ale Adorei, ci (pur si simplu) perplexitatea. Ati ramas mut si cu gura deschisa. Nici macar un AAAE n-at reusit sa scoateti. Bine ca macar ca ati produs acest mic zgomot care sa va tradeze prezenta, fizicå, ca „de spirit” nici vorba. Daca taceai… Exagerez, ca tot aia erai. E rai sau nu e rai?

        Apreciază

    • Cred că fiecare scriitor își are cititorii săi, dincolo de faptul certificat de strategiile de marketing că titlul vinde, așa cum vinde și coperta unei cărți. Bineînțeles, contează conținutul, mai ales dacă vrei ca cititorii să mai treacă pe la tine. De asemenea cred că nu toate articolele sunt citite și spun asta gândindu-mă la aprecierile pe care le primesc de prin țări exotice. E evident că mi se oferă o apreciere pentru reciprocitate.

      Apreciat de 1 persoană

  2. Mda, s-a spus deja ce voiam să spun: pe blog cred că e mai greu puţin de ajuns la o concluzie cu astfel de experimente. E foarte bună ideea ta şi foarte fain construit, dar tu ai deja publicul tău care ştie cum scrii şi care vine aici indiferent de titlu. Eu, de exemplu. Şi nu numai eu. Dar e foarte posibil să vină şi alţii, care poate nu citesc de obicei, nu ştiu. Zici că nu sunt creşteri evidente?
    Ar fi interesant de făcut un experiment şi legat de câţi citesc cu adevărat un text, nu doar câţi dau like. Şi nu zic aici, la tine. Aşa, în general…

    Apreciat de 2 persoane

  3. Îmi amintesc de o știre reală cu un hipopotam în Siberia. Acesta a dărâmat din greșeală gardul și a ajuns la un râu. După cum.se știe, hipopotamilor le place apa și mâzga, așa că a luat-o pe râu în jos. La un moment dat a văzut o grădină plină cu varză, mâncare obișnuită pentru el la zoo. A ieșit la mal, a intrat în grădină și sa pus pe haleală. Întâmplător, era grădina unui mare ștab din poliție. Omul a ieșit în pijamale (era dimineața devreme) să vadă ce se aude, a țipat la vederea animalului iar acesta a venit în viteză spre el cu gura căscată. Se pare că aproximativ așa era strigat la mâncare. De spaimă, colonelul sau ce era el, a urcat pe cerdac iar de pe cerdac pe casă, unde a rămas toată ziua, fără telefon, fiindcă animalul stătea cu gura căscată sub streașina casei, așteptând să-i pice varza în gură. L-au găsit subalternii pe seară, înghețat bocnă. Intraseră la idei că nu răspundea la telefonul fix (pe atunci nu erau tel. mobile încă).

    Aia da, a fost o știre haioasă și adevărată. Totuși, în aceste vremuri n-ar prezenta interes. În contextul social de azi nimic din ce este omenesc nu prezintă interes.

    Apreciat de 1 persoană

    • Slobozia, Siberia, tot una!

      „În contextul social de azi nimic din ce este omenesc nu prezintă interes.”

      Cred ca exagerezi si tu un pic, daca-mi dati voie sa va zic „tu”. In special in accentul „social”, mai ales ca mai totul este „omenesc”, inclusiv comportamentele inumane si chiar cele animalice. Imi amintesc de nu stiu ce activista sovietica din Moldova de odinioara care era oripilata de faptul ca bastinasii vorbeau romaneste, cerandu-le sa inceteze si sa inceapa sa vorbeasca omeneste.

      Apreciază

  4. @(b)Arca lui Goe
    Va credeti cam spiritual, plin de duh si cu mult har, dând replici val dupa val, dar sunteti doar un cafar, ce se-ascunde în sertar, sub o frunza de artar. de Viata n-aveti habar.

    Apreciază

    • Iosif (Adam3 ??? Ti-ai facut upgade?) nu stiu de unde ati scos-o cum ca m-as cred spiritual. Nici vorba de asa ceva, (sa am pardon dar nu ma crez deloc) si nici macar cu vreo umbra de aluzie n-am sugerat c-as avea habar de viata. Ca chiar n-am. Dar de ce-mi adresati acest repros? Care-i scopul? Am eu impresia ca, din motive care momentan imi scap in mod intentionat, d-voastra ma considerati asa si va simtiti fortat sa-mi dati replica din cauza c-as face concurenta neloiala unicului de pe aici intr-ADEVAR plin de spirit, har, duh si dar, intelept si despre viata plin de habar. Aveti idee cine-i acela unicul care duh-neste de har si pe care-l protejati de zor? Daca nu, nu-i bai. O sa ne lamureasca Adam 3 si paispe. Nu vad cum s-ar putea crede spiritual cineva care stat de taina cu alde Iosif Greblea auto-botezatul Adam2, 3 si etc. Fiecare dintre toti ceilalti, cei care nu ne baga in seama pe noi doi, este mult mai intelept (inclusiv dl.Mihai Toma). Ma rog, daca insa va prieste sa-i faceti d-lui Goe critica ratiunii pure (in loc sa va tineti obisnuita sesiunea de clisee apodictice), puteti s-o faceti, dar totusi nu-i deloc nici elegant nici politicos sa o ignorati pe gazda si/sau proza care va ofera prilejul de a va da in petic.

      P.S. Magnifica oda rimata pe care i-o dedicati d-lui Goe. Se vede ca sunteti si poet. Nu doar apostol.

      Apreciază

      • @Arca lui Goe
        Începeti sa ne deveniti din ce în ce mai simpatic, în acest con text va oferim umpic de Cuvânt AAAE, pe care speram sa-L primiti ca pe un mic si neînsemnat dar? cu Pi…lejul sarbatorii natiOnale.

        Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel:
        „Fiul omului, când va păcătui o ţară împotriva Mea, dedându-se la fărădelege, şi Îmi voi întinde mâna împotriva ei, dacă îi voi sfărâma toiagul* pâinii, dacă îi voi trimite foametea, dacă îi voi nimici cu desăvârşire oamenii şi vitele,
        chiar de ar fi în mijlocul ei aceşti trei oameni: Noe, Daniel şi Iov, ei nu şi-ar mântui decât sufletul lor prin neprihănirea** lor”, zice Domnul Dumnezeu.
        „Dacă aş lăsa ca ţara să fie cutreierată de fiare sălbatice, care ar lăsa-o fără popor, dacă ar ajunge un pustiu pe unde n-ar mai putea trece nimeni din pricina acestor fiare
        şi ar fi în mijlocul ei aceşti* trei oameni, pe viaţa Mea”, zice Domnul Dumnezeu, „că n-ar scăpa nici fii, nici fiice, ci numai ei ar scăpa, şi ţara ar ajunge un pustiu.
        Sau, dacă aş aduce sabie împotriva ţării acesteia, dacă aş zice să treacă sabia prin ţară, dacă i-aş nimici** cu desăvârşire oamenii şi vitele
        şi ar fi în mijlocul ei aceşti trei oameni, pe viaţa Mea”, zice Domnul Dumnezeu, „că n-ar mai scăpa nici fii, nici fiice, ci numai ei singuri ar scăpa. Sau, dacă aş trimite ciuma în ţara aceasta, dacă Mi-aş vărsa urgia împotriva ei prin molimă, ca să-i nimicesc cu desăvârşire oamenii şi vitele,
        şi ar fi în mijlocul ei Noe, Daniel şi Iov, pe viaţa Mea”, zice Domnul Dumnezeu, „că n-ar scăpa nici fii, nici fiice, ci numai ei şi-ar mântui sufletul prin neprihănirea lor.”

        Tuturor românilor de pretutindeni va doresc O zi buna, în plina Luna, inclusiv (în special) tie, draga ADOLESCENTREBEL! 🙂

        Apreciază

      • Bravo tovarase Iosif. Sarbatoresti ziua nationala a Romaniei pe muzica ruseasca. Stii si la balalaicå?

        In tot cazul combinandu-ti predicile evanghelice si fascinatia bolnavicioasa pentru distrugere si pedapsa, cu piosenia fata de sansonetele rusesti, ai reusit sa fii foarte, foarte on topic cu puiul de hipopotam găsit într-un heleșteu din Slobozia. Bravos natiune. Halal sa-ti fie.

        Apreciază

Lasă un comentariu